Az indiaiak bepöccentek Kínára, nemtetszésüknek pedig hangot is adnak.

Míg hazánkban összesen 3970 igazolt koronavírusos esetről tudunk, addig Indiában ez a szám 227 ezerre rúg. Emiatt nem az első alkalom, hogy Kína ellenes bojkottra szólítják fel a lakosságot, most viszont a mobiltelefonos appokra is kiterjesztették a felhívást.

 

Az 53 éves mérnök, Sonam Wangchuk nagy hangadónak számít az országban, ennek megfelelően a videója is rövid idő alatt hatalmas népszerűségnek örvendett.

Ebben hangzik el, hogy törölje mindenki az olyan kínai fejlesztésű appokat, mint a PUBG vagy a Call of Duty Mobile.

Ugyanis mindkét játékon a kínai Tencent fejlesztői dolgoznak éjt nappallá téve. Emellett az olyan népszerű kínai fejlesztésű alkalmazásokat is említi, mint a TikTok vagy a WeeChat.

Sonam ezzel akarja megmutatni, hogy igenis ők döntenek arról, hogy milyen alkalmazások lesznek népszerűek az országukban. Indiában ugyanis rendkívül népszerűek mind a kínai okostelefonok, mind pedig a kínai alkalmazások.

Ennek ellenére a koronavírus miatt olyan szinten begurultak, hogy úgy gondolták, ez a legjobb módszer tiltakozni a kínai rezsim ellen. Az indiaiak most pedig sorra törlik le a telefonjukról a kínai alkalmazásokat. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez a statisztikákban mégis mennyire mutatkozik meg.

A borítókép egy indiai Kína-ellenes tüntetést ábrázol, forrása.

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×