Bár első ránézésre egyáltalán nem tűnik logikusnak a lépés, a fejlesztők mégsem zárják ki kategorikusan a Valorant konzolos megjelenésének lehetőségét.

Már a zárt béta során is tagadhatatlan volt a Valorant népszerűsége, a teljes megjelenés pedig újabb löketet adott a játéknak. Természetesen könnyű kapásból rávágni, hogy egy konzolos verziónak semmi értelme, hiszen ahogy a CS:GO-t sem, a Valorantot sem nagyon lehet kontrollerre átültetni. Ezekben a játékokban ugyanis annyira fontos a célzás pontossága, hogy a nem egeret használók szinte labdába sem rúghatnak.

Anna Donlon, a játék vezető fejlesztője viszont nem utasította el kapásból az ötletet, hiszen egy interjúban így fogalmazott:

„Van egy sajátos módja annak, hogyan játszunk ezzel a játékkal, és nem vagyunk biztosak benne, hogy ezt konzolon is meg lehetne valósítani. Ha mégis úgy éreznénk, hogy ugyanezt az élményt tudjuk nyújtani más platformokon is, akkor meg fogjuk próbálni. De szeretnénk, ha a Valorant egyet jelentene egy bizonyos típusú játékmenettel és élménnyel.”

Persze ez az idézet egyáltalán nem tűnik úgy, mintha komoly konzolmegjelenést terveznének. Viszont az interjúból az is kiderül, hogy mindenképpen dolgoznak a prototípuson, és próbálgatják, hogyan lehetne mégis megoldani valahogy.

Az biztos, hogy ha valahogy a next-gen konzolokon is elérhető lenne a játék, az olyan hatalmas növekedést adhatna a játékosbázisnak, amiről valószínűleg nem szeretnének lemondani a Riotnál.

Szerintetek lenne bármi értelme konzolokra is kiadni a Valorantot, vagy totális hülyeség?

×