Kezdenek ráérezni a VALORANT-ra a játékosok. Napról napra érkeznek a jobbnál jobb stratégiák és ügynökkombinációk. Ezúttal Viper a kulcsszereplő.

Egyre inkább kezdik kiismerni a játékosok a Riot Games új lövöldéjét, a VALORANT-ot. A zárt béta kezdetekor inkább tűntek a mérkőzések CS:GO szimulátornak, mint egy különálló játéknak, ám ez mára jelentősen megváltozott. A közösség elkezdte effektíven használni a karakterek képességeit, egyesek kezdik kihozni a maximumot kedvencükből.

Egy úgynevezett meta is körvonalazódik, a tapasztalatokból adódóan sokan ráébredtek már, hogy bizonyos ügynökök jobban teljesítenek, ha a környezet adott hozzá. A cikk fókuszába Haven és Viper került.

Two cheeky (arguably broken) Viper ults on Haven
byu/MrPreuss inVALORANT

Viper ultija tökéletes arra, hogy kontrolláljunk egy „after plant” szituációt. Ledobjuk a mérgező gázfelhőt, s az egyik sarokban megvárjuk míg az ellent kritikusan megsebzi, vagy el nem kezdik szedni a Spike-ot. Minden mapon erős lehet egy ilyen Utility képesség, Viper mégis jobban teljesít Haven „A-rakóján”.

Ha a Spike-ot tudjuk, hogy hova szeretnénk helyezni, majd Viper pixel pontosan az egyik doboz tetejére dobja ultiját heavenből, a gáz úgy fogja ellepni a rakót, hogy az ablakból mindent lát, amit a Spike körül tesznek az ellenfelek. Vagyis csak meg kell várni, míg elkezdik szedni a bombát, s egy egyszerű fejessel eltenni őket láb alól.

Valószínűleg sokan fogják használni a szóban forgó stratégiát, így érdemes addig kihasználni, amíg még nem ismeri a közösség nagyja. Ha pedig hasonló helyzetbe kerülünk, ám mi vagyunk a védekezők, most már tudjuk hova kell néznünk elsőként.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×