Kiválóak még mindig a Fortnite játékbeli eseményei. Minden más viszont romokban, a játék egyik leghíresebb streamere is a váltáson gondolkodik.

Elsöprő sikert aratott a Fortnite legújabb játékbeli eseménye, az Astronomical. Travis Scott koncertje még Marshmello sikerén is túl tett, ezzel félelmetes számokat produkálva a játéknak. Mindez azért is lenyűgöző, mert mostanában már sokan temették az Epic Games lövöldéjét, jót tett a megítélésének egy ilyen siker.

Mindezzel csak az a probléma, hogy az általános negatív hozzáállás nem azért alakult ki, mert nincsenek érdekes tartalmak a játékban, hanem azért, mert a játékmenettel vannak problémák. Az ilyen nagy sikerű események tökéletesek arra, hogy feledtessék egy rövid időre a játékosokkal a hiányosságokat, utána viszont újból idegtépőek lesznek a bugok, az aim assist és a skill based matchmaking, vagyis tudás alapú mérkőzés kiosztások.

Utóbbira panaszkodnak a legtöbben, sokak szerint a SBMM lehet az, ami végérvényesen elűzi a játékosokat. Tfue-t ez kevésbé zavarja, az amerikai streamert az aim assist szorítja az ideg összeroppanás határára. Az olyan Boss fegyverek, mint a Drum Gun például legyőzhetetlenek, ha aim assist-tal párosítjuk.

A két probléma viszont fedi egymást.

Nem kellene a PC-s játékosoknak belefutni a Drum Gunnal szórakozó kontrolleresekbe, ha nem lenne éles a SBMM a Fortnite-ban. Régen nem volt kötelező Cross-Platform a játékban, ma ez az, ami megöli a játékélményt.

„Szívesebben halnék bele egy rakétába, ami az égből zúdul rám, mint abba, hogy valaki nyomkodja az L2-t és ledarál egy Drum Gunnal” – mondta Tfue frusztráltan. Mi pedig megértjük, mert tényleg nagyon kellemetlen a helyzet.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×