Megnézték, kik voltak azok a hősök, akik a legkomolyabb figyelmet kapták az LCS és az LEC játékosoktól. Három ilyen League of Legends karaktert ismerünk.

Évek óta meghatározója a profi szcéna a League of Legends metának. Holott a hétköznapi „lolozgatás” és a hivatalos ligák között hatalmas a különbség. Utóbbiban egy-két kisebb módosítás is hatalmas változásokat hozhat, míg előbbiben felmászhatunk Challengerbe, ha egyetlen egy karaktert játszunk csupán. Ám mégis, ha valamelyik profi kimagaslóan teljesít egy hőssel, a mezei játékosok is elkezdik spammelni az adott karaktert Ranked módban.

Vannak viszont olyan karakterek, amik már nem, vagy csak rettentően ritkán jutnak el a profik kezéig. Ezek ugyanis annyira erősek tudnak lenni a jó kezekben, hogy inkább mindenki eltüntetni az útból őket.

Senna – Riot Games

Az amerikai (LCS) és az európai (LEC) ligák statisztikái alapján idén eddig három olyan hős volt, ami vagy itt, vagy ott totális figyelmet kapott. Ezek olyan karakterek, akiket a legtöbb esetben tiltottak a csapatok, ám ha nem, akkor mindenféleképpen az egyik gárdánál landolt. Érdekes módon az LCS-ben két ilyen hős is volt idén, míg Európában csupán csak egy.

A rettegett trió pedig nem más, mint Sett, Kalista és Senna hármasa.

Az észak-amerikai ligában Sett és Senna volt vagy tiltva, vagy játszva az összes mérkőzésen, míg az LEC-ben csak Kalista tudta ezt elérni. Settet és Sennát véleményem szerint nem nagyon kell magyarázni, aki pedig látott Kalistát a felső ösvényen, szintén nem csodálkozik a profik döntésén.

Kalista – Riot Games

Most egy rövid időre pihenőre vonulnak a ligák, ugyanis a héten a legtöbb régióban befejeződik a tavaszi szezon, így lesz ideje a fejlesztőknek alakítani a metán annyit, hogy a szóban forgó hármas kikerüljön az OP kategóriából. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul a nyári meta.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×