A Call of Duty: Warzone játékosai azt szeretnék elérni, hogy a csalóprogramok készítői ne keressenek pénzt. Így talán nem lesz jó üzlet csalást gyártani.

A Warzone játékosoknak elegük lett a gátlástalan csalókból, akik folyton tönkreteszik más játékát. Bár az Activision is ádáz harcot vív a csalók ellen, egy játékos úgy gondolta, épp itt az ideje, hogy a közösség saját kezébe vegye az ügy megoldását. Most azt szeretné megakadályozni, hogy a csalók készítői el tudják adni a szoftvert. A problémát tehát a gyökerénél szüntetné meg.

A terv kiötlője egy Reddit felhasználó, aki elmagyarázza, hogy hogyan lehet megnehezíteni a csaláskészítők számára a csalások eladását. A különféle csalószoftverek készítői általában PayPal-on keresztül vagy kriptovaluta formájában kapják meg a szoftverért járó összeget. A kriptovaluta azonban nehezen elérhető mindenki számára, így a legtöbb vásárlás PayPal-on keresztül zajlik. A tranzakciók útján azonban fel lehet fedni a csaláskészítők PayPal azonosítóját, majd jelenti a tevékenységet.

Kép forrása: ????

Ez meg is történt, hiszen a Reddit felhasználó talált egy csaláskészítőt, akinek jelentette fiókját, mielőtt utalt volna neki. A PayPal díjazta a kezdeményezést és az ötletet. Válaszukban azt írták: mivel az illegális termékek árusítása megsérti az Általános Szerződési Feltételeket, intézkedéseket hoznak a fiók ellen. A jövőben tehát a csalás készítője nem használhatja a PayPal-t arra, hogy pénzt szerezzen a szoftverrel.

Persze azok, akik csalást adnak el, ezer másik módszert is találhatnak arra, hogy eladják a „terméket”. Tehát bár a közösség szeretne fellépni az eladások ellen, bizonyára ettől nem szűnnek meg a csalások. A közösség erőfeszítéseinek azonban nagyobb hatása lehet a folyamatra, mint az Inifinity Ward-nak.

Az fejlesztőcsapat az utóbbi időben elkezdte büntetni a csalást, de a közösség nagy része továbbra is rendszeresen találkozik csalókkal. A probléma miatt a játékosok többsége le is fordult a Warzone-tól. Lehetséges, hogy hosszútávon pont a közösség terve fog megoldást nyújtani a globális problémára.

Szerinted jó ötlet a Reddit felhasználótól, hogy így tegyék tönkre a csaláskészítőket?

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×