Teljesen nyilvánvaló, hogy senki nem foglalkozik a csalókkal a PUBG fejlesztői közül. A jelenlegi helyzet katasztrofális.

Néhány napja írtunk nektek róla, hogy a PUBG egyik fejlesztője egy új ötlettel állt elő a Twitteren. A szavaiból arra lehetett következtetni, hogy valamilyen közösségi csaló szűrés jöhet. Ehhez hasonló rendszer már jól vizsgázott például a CS:GO-ban, a megjelenése viszont itt égetően sürgős lenne.

Nem lehet bírni a csalókkal

Hetek, sőt hónapok óta folyamatos probléma, hogy a csalók azt tesznek a játékban, amit csak akarnak. Autókkal repkednek, falakon mennek át, célzás segítséget használnak és a lista a végtelenségig bővíthető. Mindeközben úgy látszik, a fejlesztők nagy ívben tesznek a dologra, ők inkább Vikendit alakítják át, egy év alatt másodszor.

Bár a közösségi szűrő, amiről fentebb írtunk működhetne, ha nem jelenik meg időben, már nem lesz, aki küzdjön a játékért.

A redditen ütötte fel a fejét egy megmagyarázhatatlan eseménysorozat, melyben egy nyilvánvaló csaló 12 nap alatt hétszer bannoltatta ki magát.

Ezt mégis hogyan? – kérdezhetitek teljesen jogosan. A válasz egyszerű: minden alkalommal ideiglenes tiltást kapott, a fejlesztők részéről ugyanis senki nem monitorozza az eseteket, így a gép által kiadott, akár többszöri tiltásnak sincs komolyabb következménye.

An obvious cheater has had seven 24-hour bans from user reports in a 12-day period, but still hasn’t been permanently banned. It’s pretty obvious no one is reviewing these temp bans.
byu/Pciber inPUBATTLEGROUNDS

 

A legszomorúbb talán az egészben az, hogy a játékosok már nem is feszülnek rá az ilyen esetekre. A topic alatt a kiemelt komment épp arra hívja fel a figyelmet, hogy a fejlesztőket nem érdekli a játék, mindenki keressen magának mást, amit függhet.

Comment
byu/Pciber from discussion
inPUBATTLEGROUNDS

Bár a Warzone-ban is csalnak, közel sem annyian, mint a PUBG-ben

Comment
byu/Pciber from discussion
inPUBATTLEGROUNDS

Szerintetek mi jelenthet megoldást a PUBG csaló problémáira? Az elmúlt időszakban egy, a VALORANT anti-cheatjéhez hasonlító programról is szó volt, de ha még a Riot-ban sem bízunk, mit szeretne a TENCENT?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/A fejléc forrása: GameByte

×