Egyszerűen elképesztő a különbség.

Mikor 2009 májusában napvilágot látott a Minecraft, sokan teljesen megőrültek, hiszen a játékok egy új műfaját hozta el a nagyközönségnek. Persze már akkor sem a látványvilág vitte a prímet, viszont ezt mindenki elnézte a játéknak. Most viszont végre megérkezett a Ray Tracing támogatás, ami mindent megváltoztatott, a Minecraft ugyanis hirtelen egy modern AAA kategóriás játékra kezdett el hajazni.

Nem, ezúttal nem csak 1-2 alig látható effektről beszélünk, hanem gyakorlatilag egy új játékot kaptunk, persze csak külsőleg, hiszen az alapok továbbra is változatlanok. Mindemellett az egyes pályaelemek (pl. láva) a környezetre is kihatással vannak, mindeközben megismerhetjük a fény és tükröződés fogalmát, ami korábban szinte ismeretlen volt a Minecraftba.

Sajnos ezzel együtt az fps is jócskán esett, egy RTX 2060 mellett például 200-220 helyett 60 körül volt általában az fps szám, azaz az RTX mód gyakorlatilag harmadolta. De hát idáig is tudtuk, hogy bizony kell kakaó, ha RTX módban akarunk játszani, ez alól pedig a Minecraft sem kivétel.

Na és hogy mekkora a különbség?

Ezt Wolfgang alábbi videójában vehetitek jobban szemügyre:

 

Nektek hogy tetszik az RTX verzió?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

 

×