A család szerint a játékos a csapatok és a szervezet gondatlansága miatt hunyt el. Elindult a pereskedés.

Matheus ‘bruttJ’ Queiroz profi brazil CS:GO játékos 2019 decemberében, 19 évesen elhunyt. Ahogy azt csapata, az Imperial Esports bejelentette, halálának oka egészségügyi komplikáció volt. A brazil UOL hírportál szerint valamilyen fertőzést kapott.

A család most gondatlanság vádjával beperli a játékos korábbi csapatait, a Team Reapers-t és az Imperial Esports-ot azt állítva, hogy a csapatok házaiban nem voltak megfelelőek a körülmények, ami a játékos halálát okozta.

Az UOL cikke szerint bruttJ súlyos fejfájásra panaszkodott, állandóan hányt és látása is romlott, miután 2019 augusztusában a Team Reapers házába költözött. Hányingerre több játékos is panaszkodott, sokan pedig azt gyanították, hogy erről a csapvíz tehet.

„Néhányan rosszul érezzük magunkat és bélproblémáink vannak, de nem vagyunk benne biztosak, hogy a víz vagy az élelmiszer miatt” – mondta egy volt játékos.

A problémák folytatódtak, amikor 2019 novemberében bruttJ csapatot váltott és az Imperial Esports-hoz csatlakozott. BruttJ édesanyja szerint nem tudott pihenni, mert a ház közel van egy helyi repülőtérhez, ráadásul alig kaptak megfelelő ellátást.

Kép forrása: Twitter

Amikor mindezt a menedzsmentnek is elmondták, a játékosok elköltöztek, de bruttJ néhány nappal később a szövődmények miatt elhunyt. Az Imperial Esports 150 dollárt ajánlott fel a családnak az egészségügyi kezelés költségének fedezésére, még a srác betegsége alatt. Halála után pedig 1000 dollárt küldtek.

A család azonban úgy gondoltja, hogy a csapatok gondatlansága okozta bruttJ halálát, így pert indítottak mind az Imperial, mind a Reapers ellen. A család szerint sok bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a körülmények nem voltak megfelelőek, és a vezetőség semmilyen lépést nem tett, amikor kellett volna. Ezt az Imperial Esports tagadja, mondván a csapatház körülményei nem befolyásolhatták a játékos egészségét, mivel csak 15 napot töltött ott.

Matheus ‘bruttJ’ Queiroz 19 éves volt. Nyugodjon békében!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×