Riot Jatt hétvégén osztotta meg gondolatát, hogy miért is erősebb Nocturne a az online mérkőzések alatt, mint bármelyik profi ligában a színpadon.

A hétvégi LCS mérkőzéseken a Cloud9 is pályára lépett. Nocturne kétszer is szerepet kapott Blaber kezében az EG ellen. Bár idén nem sokszor mutatkozott be a hős a profiknál, mostanában az online meccseken sokszor viszontláthattunk. Riot Jatt elmagyarázta, hogy miért.

Amikor Nocturne aktiválja az utliját, a Paranoiát, akkor ugye a játékosok elveszítik  látásukat a pályán. Ebben az idő intervallumban nem látjuk a csapattársainkat, és a játékosok a pingekre és a kommunikációra hagyatkozhatnak csak.

 

De Jatt elmondta, hogy amikor a színpadon aktiválják a Nocturne ultit, a legtöbb profi csak átnéz társa képernyőjére, hogy információt szerezzen. Ezzel sokkal gyorsabb és pontosabb információt szerzünk mint ha beszéddel és pingekkel próbálnák meg kitalálni, hogy mi történik. Ez lehet az egyik oka, hogy a színpadi meccseken keveset látjuk.

Jatt

Mivel a játékosok otthon kell maradjanak a koronavírus miatt, így minden mérkőzés online kerül lebonyolításra. Emiatt az örök rémálom sokkal jobb választásnak számít. A játékosok előnyt kovácsolhatnak és a Paranoiát sokkal hatásosabban ki tudjuk használni. Mivel a legtöbben ilyenkor nem egymás mellett ülnek, hanem a szoba különböző szegleteiben, vagy külön szobákban, így sokkal kevesebb a lehetőség a másik monitorjáról való infószerzésre.

Tényleg így lehetne counterelni Nocturne-t? Mindenesetre, ha igen az C9 LCS ellenfele átrendezhetné a lakást, mert mostanában egyre többet választják. Vagy lehet jön majd egy Lee Sin pick.

Szerintetek ez a megoldás működik?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×