Úgy tűnik, hogy a vak szerzetesen semelyik meta se foghat ki, és emiatt Lee Sin folyamatosan ott van a top választások között.

Lee Sin mindig is ott volt a választások között függetlenül attól, hogy éppen mi a meta. A játék egyik legskillesebb karakterének számít és úgy tűnik nem sokára gyengítésnek néz elébe.

A vak szerzetes rengeteg opcióval rendelkezik. A játékstíluson keresztül, rúna és tárgyválasztáson túl nagyon sok mindenben képes adaptálódni, aminek köszönhetően, a legtöbb szituációban komfortosan tudja érezni magát a használója. Ez azért is fontos, mert mostanában nagyon sok a flex pick, és egy ilyen szituációban az alkalmazkodás meccs nyerő lehet.

Lee

Jelenleg 49 százalékos win rate mellett, 31 százalékos a választási aránya az op.gg szerint. A második leggyakoribb dzsungel választás Jarvan, akit majdnem kétszeresen ver oda. Egyetlen egy hőst választanak többször a játékok során és az nem más, mint Ezreal, akinek 36 % a pick rátája.

De miért is ennyire népszerű Lee Sin?

Amióta inSec megmutatta, hogy milyen stílusosan lehet használni Lee Sint, azóta a karakter sokak kedvencévé vált. A pályán vele úgy érezhetjük, mintha csak egy színes ceruza készletet használnák egy kifestő könyvhöz. A díszítésében pedig, csak a képzeletünk szab határt. A ward ugrálás, flash rúgások kombinációjának végtelenjét láttuk már a szurdokban, amitől a karakter nagyon egyedinek számít.

InSec, akiről a rúgást nevezték el.

Emellett a karakter rendelkezik a legnagyobb sebzéssel az early game-ben. Lee Sin már a korai leveleken is mozgékony, és halálos, így az ellenfelei általában csak kapkodják a fejüket, hogy hova tűnt az életük.

És mi a helyzet a többi dzsungel hőssel?

A legtöbb unbalanced dzsungelt általában hamar nagyító alá veszik, Lee Sin az utóbbi időben elkerülte a patcheket. Annak ellenére, hogy magas mind a pro playben és a solo que-ban is a választása, valamiért a Riot nem igazán akart hozzányúlni. Minden metában felüti a fejét, és ha nem is a Tier legfelső csúcsán áll, azért a Lee Sin játékosok nem panaszkodhatnak. Megjelenése óta, minden évben a legnépszerűbb jungle pick volt. Mindössze egyszer veszített Master Yi ellen.

Lee

Jó Lee Sin vagy rossz Lee Sin

Érdekes módon egy Lee Sin játékos besorolásába több szempontot is figyelembe kell venni. Nagyon sokan azt hiszik, hogy a karakter minimum használati szintje viszonylag magasan van, de igazából nem kell annyira extrán használni, hogy hasznosak lehessünk vele. Viszont a felső határ a csillagos ég. Az inSec rúgás már nem számít annyira extrém megoldásnak, de szerencséjükre vannak új fajta megoldási módszerek.

Választható Nerf irányok

Az egyik legerősebb tool kitje, talán a W-ből kapott lifesteal Lee Sin esetében. Ha ezt elvennék, továbbra is képes lenne a gankre, viszont nem végezne teljes élettel a clear után. Vagy csak haza kéne mennie, mint minden más jungelesnek.

Lee

Egy másik nerf lehetőség, ha Lee kevesebb energyt kapna vissza a passzívjából. Ebben az esetben egy picit át kéne alakítani, hogy milyen sorrendben és melyik képességeket használjuk el.

Lee Sinnel játszani nem könnyű. Szemmel látható a különbség,  egy kiváló és egy elfogadható játékos között. Hamarosan lehet, hogy nerf vár a szerzetesre, de addig is használjátok ki az erejét.

Ti milyen szinten álltok Lee-vel?

×