A népszerű streamer szerint nagyon kellemetlen, hogy a VALORANT sikerét látva kezdtek el végre dolgozni a CS:GO fejlesztői.

A Riot Games által fejlesztett VALORANT abszolút sikert aratott az elmúlt napokban a twitch-en. Miután hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a twitch-nek megdőljön a napi nézettség rekordja, egyértelműnek tűnik, hogy egy komoly kihívója akadt a CS:GO-nak.

128 tick-es szerverek, hatékony anti-cheat és a peek advantage kiiktatása…

…mind olyan újdonság, mely rendkívül üdítően hat, miután átváltunk a VALORANT-ra a CS-ről. Többek között ezekért a funkciókért van az, hogy Summit és TimTheTatman is erősen a Riot új játékora koncentrálnak a CS, vagy bármilyen más játék helyett.

Hiába még csak béta, már most rendkívül folyamatos a játékélmény.

Mindeközben a CS:GO tetszhalott állapotban van, a játék véletlenszerűen akadozik a játékosoknak, iszonyatosan lassan érkeznek új tartalmak, és ha mindez nem lenne elég, a balanszolással sem nagyon akartak eddig foglalkozni a fejlesztők.

Az SG553 esete

Az SG 553 több hónapja terrorista meta lett, miután a profik is kiemelt fegyverként kezdték használni, még az AK-val szemben is.

Persze amellett, hogy jó volt használni, egyre több profi CS játékos is szóvá tette, ideje lenne változtatni valamit a fegyveren, mert így a többi felszerelés teljesen elértéktelenedik.

A fejlesztők egészen idáig némák maradtak a témával kapcsolatban, most azonban, hogy látták a VALORANT sikerét, érdekes módon sikerült nerfelni az SG 553-mast.

„Szóval azt mondjátok, hogy véletlen a frissítés érkezése, három nappal a VALORANT sikere után?”

– fakadt ki a népszerű streamer az élő adásában. Szerinte nevetséges, hogy a CS:GO fejlesztői akkor kezdenek el pánikolni, mikor egyértelműen szorult helyzetbe kerül, az egyébként teljesen elhanyagolt játékuk.

Summit egy hasonlattal próbálta érzékeltetni, hogy milyen helyzet alakult ki. Ha mindkét játék egy limonádé stand lenne, biztosan nem inna a VALVE pultjánál, miután ilyen rossz megítélést vívtak ki maguknak.

Természetesen nem ő az egyetlen komoly véleményformáló, aki felszólalt a fegyver balanszolatlansága ellen, az amerikai nitr0 is többször jelezte, nem jó az SG 553 pozíciója a játékban.

Szerintetek is ráfért a nerf az SG553-ra, vagy jó volt úgy, ahogy eddig ismertük a fegyvert? Érdekes lesz látni, hogy a változás milyen kihatással lesz a profi és amatőr közösségre egyaránt.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

A fejléc illusztráció. Forrás: youtube

×