A tegnap FUT Birthday Party Bag alaposan felborította a piacot, és a játékosok árai igen magasra tornázták fel magukat. Market elemzés.

Tegnap este megérkezett a legújabb szerencsejáték szerű SBC-je az EA-nek, a FUT Birthday Party Bag. A csomagban egy Shapeshitfers, Winter Refresh vagy FUT Birthday Team 1# játékost találhatunk. Az elkészítéséhez egy 86-os csapatra van szükségünk, melyben legalább egy TOTW, vagy TOTW Moments lapot is be kell áldozzunk. De miért volt ez ilyen hatással a piacra? Market elemzés következik.

Emberek és a szerencsejáték

Az emberek szeretnek csomagokat nyitni. Sajnos néha képtelenek vagyunk ellenállni a kísértésnek és az EA ezt pofátlanul ki is használja. A mostani SBC nagyjából 200 ezer zsetonba kerül, ha a marketről szerezzük be az összes játékost hozzá. Ez nagyon szimpatikusnak tűnik, hiszen csak 200 ezer zseton és akár több milliós játékost is tudunk belőle nyitni! Akár. Mivel a legtöbb ember szerette volna próbára tenni a szerencséjét, ezért gyorsan elkezdte mindenki beszerezni a megfelelő ratinghez tartozó játékost.

market

All IN

 

Market hiány

Általában ilyenkor nem saját kútfőből, hanem a FUTBIN cheapest solution szekciót bújva, szoktuk összeállítani az SBC követelményéhez tartozó csapatot. Na és ekkor jön be hiba. Mivel MINDENKI a legolcsóbb megoldást keresi, ezért mindenki ugyanazokra a játékosokra repül rá hiányt okozva ezzel a piacon. A legtöbb cheapest solutionbe szereplő játékos ezért, akár kétszeresen áron is elkelhet, sok-sok zsetont rakva ezzel az okosan gazdálkodó játékosok zsebébe. Ez a hihetetlen emelkedés, általában az első két órában kihasználható, majd utána szépen lassan kezd csökkenni.

market

A képen Godin ára látható tegnapról.

Pánik és piac túltöltődés

Ezzel párhuzamosan mindenki kinyitja a saját csomagját. Vannak akik jól jártak, vannak akik kevésbé. Ha szerencsés vagy, akkor olyan játékost bontottál, akit be is tudsz építeni, de előfordul az az opció is, hogy nem illik bele a csapatodba. Az utóbbi esetben nem szeretnéd, ha a több százezer zsetont érő játékosod porosodna a kispadon, így egy opciód marad csak. Átépíted a csapatod. Az összes olyan speckó lapot, amit nem tudsz használni eladod a marketen, vagy azért, hogy az SBC-t megcsinálhasd kényszerből megválsz tőle. Ilyenkor a piac megtelik ezekkel a lapokkal, és mivel mindenki szeretné hamar elpasszolni a játékosait, ezért az árak folyamatosan csökkenek. Ennek köszönhetően egy Ben Yedder sokkal olcsóbban is elvihető volt, mint amúgy.

market

Kérem vissza a lapomat!

Azok, akik nem mindent erre az SBC-re tettek fel, vagy csak nem elégedettek az új játékossal egy idő után szeretnék visszaszerezni régi lapjaikat. A meta játékosok árai így szépen lassan elkezdenek emelkedni, vannak akik jobban, vannak akik kevésbé.

market

A piac ezzel stabilizálódik, de kell egy kis idő, meddig minden helyre áll. Az SBC végéig, mindegyik 85 feletti játékos ára az egekben lesz, így ha van a csapatodban egy magas értékű Moments vagy Gold lap, akkor érdemes lehet most eladni őket. Amint a market újra megtelik  játékosokkal, az áraik lejjebb csökkenek, így olcsóbban visszavásárolhatjuk az adott lapot, ha továbbra is szükségünk lesz rájuk.

Ti mennyit profitáltatok az SBC-ből?

×