Egyes friss pletykák szerint a Microsoft a Silent Hill, sőt a Metal Gear franchise jogait is megvásárolná a Konamitól. Lehetséges lenne?

Ha az Xbox-ról beszélünk, a legtöbb játékos a negatívumok közt rögtön azt emeli ki, hogy kevés az exkluzív cím a Microsoft konzoljára. Lehetséges, hogy a cég ezen változtatni szeretne, így igyekszik felvásárolni olyan ismert videojáték franchise-okat, melyekkel garantált sikert érhet el.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez történik. Egyelőre csupán pletykák terjednek arról, hogy a Microsoft igényt tart a Silent Hill és más Konami franchise-okra. Korábban azt állították, hogy a Sony tervezi megvenni és újraindítani az ismert játékokat a PS5 konzolon, a TechPlusGame legfrissebb híre szerint pedig a Microsoft dédelget ilyen terveket.

Kép forrása: TechPlusGame

A pletykák egyébként elég összetettek. A Silent Hill franchise kapcsán ugyanis állítólag egy licitháború zajlott, amit a Sony nyert, miközben többen úgy gondolták, a legesélyesebb a volt Silent Hill fejlesztő, Hideo Kojima és cége. Mások arról számoltak be, hogy maga a Konami szeretné feléleszteni a franchise-t.

A TechPlusGame.com szerint azonban Microsoft már nemcsak a Silent Hill, hanem a Konami több franchise-át (Metal Gear, Castlevania) is felvásárolta. Egy Pastebin dokumentum szerint úgy szól a megállapodás, hogy a Microsoft köteles jogdíjat fizetni a Konaminak, minden remaster verzió vagy új játék után.

Korábban, amikor a Sony kapcsán felmerült a Silent Hill, a cég azt nyilatkozta, hogy nem terveznek semmit a franchise-on belül. Mások megjegyzik, hogy korábban Phil Spencer, az Xbox vezetője azt mondta, hogy fontos számukra a japán piac, ami valószínűleg azt indokolhatja, hogy összedolgoznak a Konamival.

Sajnos a pletykák egyelőre nem nyertek megerősítést, így egyáltalán nem biztos, hogy bárki a jövőben Silent Hill játékot fejleszt. A remény azonban nem hal meg. Lehet, hogy még folynak a tárgyalások, és hamarosan hallunk valamit az új Silent Hill horror felől.

Te örülnél egy új Silent Hill játéknak?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×