Természetesen a járvány miatt Lengyelországban is otthonról tanulnak a gyerekek. A kormány Minecraft szervert hozott létre nekik.


Épp a múlt héten írtunk arról, hogy a japán kisiskolások Minecraftban tartottak ballagást, most pedig itt ehhez kapcsolódó hír Lengyelországból. Miután a lengyel kormány legalább április 10-ig bezárta a sulikat, egyéb kezdeményezések mellett elindított egy Minecraft szervert is a gyerkőcöknek.

A Grarantanna névre keresztelt projekt lényege, hogy a Minecrafton belül szórakoztató módon nyújtson elfoglaltságot a kicsiknek: vannak történelmi vetélkedők, logikai, matematikai és nyelvi rejtvények, szerepjátékok, online prezentáció, sőt a GameDev Alapítvány csapata még a videojáték-fejlesztésbe is bevezetést nyújt. A kreatív szerver persze minden korosztály számára nyitott, jöhetnek általános, középiskolás és egyetemista tanulók is. Még egy verseny is van, aminek célja, hogy ismert épületeket, a világ csodáit reprodukálják a tanulók a játékban.

Kép forrása: gov.pl

Az biztos, hogy a kreatív alkotásra, közösségi munkára és szórakoztató oktatásra alkalmas a Minecraft, amit ezzel most a lengyel kormány be is bizonyított. A Minecraftal egyébként havonta több mint 112 millió aktív játékos tölt időt.

Te örülnél, ha a magyar kormány is indítana szervert a fiataloknak? Látsz rá esélyt?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×