Elképesztő különbséget mértek a dual és single channel rendszerek között.

Azt már régóta tudjuk, hogy amennyiben játékra állítunk össze gépet, úgy minden esetben érdemes rámenni a páros memóriamodulokra, hogy a rendszer dual channel módban üzemeljen. Az, hogy mekkora előnyt is jelent a dual channel az játékonként változik, viszont azt elmondhatjuk, hogy átlagosan olyan 15 %-kal magasabb fps-sel számolhatunk, amennyiben a memóriáink dual channelben üzemelnek. Az új Call of Duty: Warzone esetén viszont idáig még nem tudtuk, hogy mekkora előnyt jelent a dual channel rendszer, de ennek most vége, wolfgang ugyanis megnézte élesben is a különbséget.

A teszt során egy 4,3 GHz-en pörgő Intel i7-8700K, illetve egy Geforce RTX 2070 Super gondoskodott a megfelelő futásteljesítményről. A különbség természetesen memóriamodulokban keresendő, ugyanis míg Single Channel esetén 1 darab 8 GB-os DDR4 modul tett szolgálatot, addig a Dual Channel rendszerben már 2 darab 4 GB-os DDR4 modul figyelt.

A táblázatban láthatjátok, hogy mekkora is a szakadék a két rendszer között.

Minimum fps-ek tekintetében 27%-os többletet tudhatott magáénak a Dual Channel rendszer, átlag fps-ben pedig 21%-kal múlta felül ugyanez a Single Channeles ellenfelét. Azt hiszem az eredmények önmagukért beszélnek, gyakorlatilag átlagosan 24%-kal több fps-t kapunk egy ilyen apró „trükknek” köszönhetően.

Egy pillanatkép a tesztből / Forrás: Wolgang @ YT

Egyébként személyes tapasztalatunk is van a dual channel kérdés tekintetében, ugyanis egy kollégánk hatalmas fps dropokról számolt be, ami kizárólag Warzone közben jelentkezett. Miután Dual Channel modulokra váltott, minden korábbi panasza megszűnt, pedig egyetlen más alkatrészhez sem nyúlt. Nekem is hasonló tapasztalataim vannak a PUBG-vel kapcsolatban, ott is rengeteget számított a Dual Channelre váltás, szóval nem feltétlenül a gép fő alkatrészeiben kell keresni a hibát, amennyiben nagyobb fps esést tapasztaltok.

 Wolfgang teljes videóját pedig itt találjátok:

 

Nálatok Single vagy Dual Channelben dolgoznak a memóriamodulok?

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×