Nincs új a nap alatt.

Örök igazság, hogy nincs új a nap alatt, amit meg tudsz nevezni, tuti, hogy már létezik. Igaz ez a gamer világban is, nagyon ritkán van olyan, hogy új, vagy annak látszó ötlettel tud előrukkolni egy fejlesztőcsapat vagy kiadó.

A nemrégiben megjelent Call of Duty Warzone is egy már jól bevált receptre épít, összegyúrta ugyanis a battle royale módot a Modern Warfare eszméletlenül jó gunplay-ével, brutális duót megalkotva ezzel. A siker nem maradt el, már több, mint 15 millió játékos próbálta ki az ingyenes játékot, a tábor pedig napról napra egyre nagyobb.

Quad, jeep, kamion és még helikopter is vezethető a Warzone-ban!

Tagadhatatlanul Call of Duty

Bár a Warzone-t csak magában emlegetjük, azért ez mégis csak egy Call of Duty játék. Az ingyenes verzió alapját egy az egyben a Modern Warfare adja, ezért is van az, hogy aki csak a Warzone-t tölti le, annak is 100+ gigát kell lekapnia.

Az alapokon kívül azonban sok másban is hasonlít az elődjeihez. Sok fegyver például visszaköszön a Modern Warfare multijából, de a pályán is rengeteg, előző CoD helyszín is fellelhető. Visszatért például Vacant, de megtalálható az Atlas Superstore is, ami a Season 2-ben debütált az MW multiplayerben.

Ezeknél azonban sokkal kultikusabb helyszínek is megtalálhatóak. Ilyen például az a bizonyos uszoda, egyenesen Chernobyl-ből.

A PUBG-t megjárt battle royale játékosok között kapott szárnyra a hír, miszerint a Warzone pofátlanul lenyúlta a PUBG-t, annak is Erangel pályáján található uszodát az iskola mellől.

A felső képen Chernobyl, alul pedig Erangel.

A kép tanúsága szerint semmiféle újat nem mutatott már a PUBG sem, hiszen az is csak az atom sújtotta Chernobyl szörnyűségét elevenítette meg, azonban van még előbb is a történet.

2007-ben járunk, megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare.

A 2007-es Call of Duty: MW több szempontból is meghatározó lett. A megjelenése után hosszú évekig maradt a széria zászlóshajója az esport lehetőségei miatt, de a magát Modern Warfare szériát is pályára tette, az MW2 talán a legkedveltebb rész az egész széria történetében.

Az első Modern Warfare sztorijában futhattunk bele először a rendkívül alaposan lemodellezett csernobili épületekbe és uszodába, azóta pedig számtalan játék repítette vissza a játékosokat a katasztrófa helyszínére.

Egészen megdöbbentő, mutatjuk:

 

Ezek alapján azt hiszem kimondhatjuk, hogy senki nem másolt senkit, egyszerűen mindenki szeret a történelem érdekes darabkáihoz nyúlni, hogy színesítse a saját játékát.

Nektek bejön a Warzone? Átálltok a CoD battle royale-ra, vagy marad a jó öreg PUBG? Egy biztos, a versengés minden túlélős játéknak jót fog tenni, a fejlesztők mind győztesen akarnak kijönni a BR játékok csatájából!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×