Az intel még nem hitelesített semmilyen adatot, ezeket az adatokat kezeljük fentartásokkal.

Egyre közelebb kerülünk az Intel 10. generációs processzorainak az indulásához, ennek megfelelően pedig egyre több információ lát napvilágot a specifikációjukkal kapcsolatban.

A megjelenés sajnos a koronavírusra való tekintettel akár júniusig is csúszhat, a 10XXX-es procik már egészen jól körvonalazódnak. A jó hír, hogy az Intel most az alsóházban is hatalmasat akar játszani…

…ha igazak a hírek, az Intel i3-10100 lehet a következő generáció budget gaming bajnoka!

Hiába csücsül az i3-10100 a Comet Lake széria legalján, a SiSoft adatbázisából kiszivárogtatott anyag szerint teljesítményben lenyomhatja majd akár az i7-6700K-t is, mely a mai napig egy kedvelt processzor a gamer közösségben.

 

@TUM_APISAK már korábban is szivárogtatott információkat, melyek közül sok igaznak is bizonyult, azonban egy dolog kicsit szúrja a szemünket. A 123 W-os energiaigény elsőre túl soknak tűnik, bár nem lehet tudni, hogy az Intel mivel készül az új generációra.

Mindezt mennyiért?

Természetesen árról még semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot, azonban nagyjából be lehet tippelni, hogy hova érkezik majd az új processzor. A 9. generáció legalja, az i3-9100 körülbelül 43 ezer forintért megy, az AMD nyomásgyakorlása miatt azonban az Intelnek muszáj lejjebb engednie az árakból.

Könnyen elképzelhető, hogy egy i7-6700K-nál erősebb prociért majd 35 ezer forint körül kell csak fizetnünk.

Ha ez tényleg megvalósul, a gamerek profitálhatják a legnagyobbat az AMD feltámadásából. Ti tervezitek a processzorotok és esetleg alaplapotok cseréjét a közeljövőben? Szuper belegondolni, hogy már nem csak az Intel háza táján érdemes nézelődni.

A 10. generációs Intel procik újabb csavart hozhatnak a CPU piacon, mi pedig csak jól járhatunk ezzel. Intel vagy AMD? Legkésőbb nyáron kiderül!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×