A héten elindult a Rainbow Six: Siege ötödik éve, azon belül is az Operation Void Edge. A fejlesztők most bemutatják, hogyan készült.

Igen különleges karakterek érkeztek a legutóbb a Rainbow Six: Siege-be. Oryx egy izomkolosszus, aki falakat tör át, Iana pedig egy taktikus hologrammal operáló asztronauta. Koncepciójukban teljesen különböznek az eddig megszokott, tradicionálisan katonai szervezetek alapján készült karakterektől. Ez is volt a cél: a Ubisoft Montreal most bevezet minket abba, hogy Void Edge során milyen fő gondolatok vezérélék az alkotókat. Így készült az Operation Void Edge.

Oryx

Kép forrása: Youtube

Oryx egyértelműen a Rainbow Six: Siege eddig legbrutálisabb karaktere, az az erő, ami képvisel pedig különösen fontos volt a fejlesztők számára. Szerettek volna ugyanis egy lendületes és brutális karaktert, aki szó szerint berobban a játékmenetbe. Különös kihívás volt ez a fejlesztőknek, hiszen Oryx nem rendelkezik gadget-tel. Nem csapda, nem zavaróeszköz, nem kamera. Csupán erő és ügyesség. Oryx képes gyorsan futni, falakat átütni, embereket ellökni és felmászni a hatch-ekben.

A cél az volt, hogy egy olyan roamer operátort alkossanak, akivel gyorsan és hatékonyan lehet körbejárni a mapokat, kihasználva azok összetettségét és összezavarva az ellenfelek taktikáját.

Iana

Kép forrása: Youtube

Iana esetében a hangsúly már kevésbé a brutalitáson volt, sokkal inkább az észjátékon. Iana eszköze egy különleges hologram, ami a karakter tökéletes és megtévesztő mása. Egy ember méretű felfedezőt küldhetünk be a területre, ami képes teljesen összezavarni a védőket. Bár én is azt gondoltam, hogy csak egy nagy drónról van szó, kiderült, hogy annál több. Többször sikerült elérnem, hogy a hologram miatt kulcsfontosságú eszközöket (pl. C4) használjanak el a védők. Iana-t valóban okosan kell és lehet használni.

Hogy hogyan készült Oryx és Iana, illetve hogyan alakították át Oregon mapot, megnézheted a Ubisoft legutóbbi bemutatóvideójában.

 

Neked hogy tetszik eddig az Operation Void Edge?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×