A 2019-es League of Legends kínai világbajnok csapata 2 millió jüannal segíti a koronavírus áldozatait. A Tencent támogatása még ennél is durvább!

A Kínában kitörő koronavírus híre mára már az egész világot bejárta. A járvány által fertőzöttek száma elérte a 8 ezret is, és ennek számnak több mint fele Vuhan tartományában található. A vírus miatt Vuhan városát karantén alá helyezték, és megszüntettek minden befelé és kifelé irányuló forgalmat. A betegség miatt a kínai LoL bajnokságot az LPL-t is el kellett halasztani, ameddig a játékosok és rajongók védelmét nem tudják biztosítani az országban.

 

Jelenleg Kínában mindenki azon dolgozik, hogy mihamarabb megfékezzék a koronavírust, és ez nincs másképp az esport világában sem.

A friss világbajnok, Fun Plus Phoenix csapata 2 millió jüannal, azaz hozzávetőleg 288 ezer dollár támogatja a betegség elleni küzdelmet.

Az összegbe a játékosok mellett, az edzők és szakmai stábi is beszállt. De nem csak az FPX nevét kell kiemelni. A Tencent eddig 43 millió dollár támogatta a kormányt, a vírus elleni harcban. Elképesztő összegek, de mind egy jó ügy érdekében. Reméljük hamarosan már pozitív hírekkel számolhatunk be a vírussal kapcsolatosan.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×