Thorin után újabb híresség állt ki nyíltan az ESL meghívásos rendszere ellen. S1mple szerint szánalmas, amit a szervezők a kiscsapatokkal művelnek.

Thorin volt az első, aki keményen beleállt az ESL váratlan bejelentésébe, de korántsem ő volt az utolsó. A népszerű kommentátor inkább lemondott több ezer dolláros bevételről, mint hogy velük dolgozzon a jövőben. Thorin után s1mple is nyíltan bírálta az ESL meghívásos rendszerét, mellyel több csapatot is jogtalanul tettek ki az indulók közül.

Így járt például az ATK, a HAVU és a Spirit is. Ezzel szemben a compLexity csapatát simán meghívták, minden különösebb indoklás nélkül. A hivatalos indoklás szerint saját világranglistájuk alapján töltötték fel a helyeket, ezért alakult ki ez a helyzet.

S1mple egészen egyszerűen szánalmasnak nevezte ezt a fajta eljárást. Az ESEA MDL rendszerén keresztül fél évig küzd valaki a feljutásért, majd fogják és eltörlik a kiharcolt eredményt. Ez történt ugyanis a Spirit esetében.

Itt azonban még nem állt meg a Na’Vi szókimondó sztárja. Az ESL saját világranglista rendszerébe is belekötött.

Thorin és s1mple után további háborgások várhatóak, hiszen a döntés sokaknak szemet szúrt a profi világban. Akár a játékosok érdekvédelmi szövetségéig is elmehet az ügy, ahol a csapatok egy emberként szólalhatnak fel a botrányos szervezés ellen.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×