A Valve megengedte, hogy külsős cégek szinte felügyelet nélkül szervezzenek CS:GO tornákat, ez viszont ártalmas lehet a játékosok számára.

Duncan „Thorin” Shields-t nem kell az esport követőknek bemutatni, a híresen szókimondó esport elemző és kommentátor már hosszú évek óta dolgozik a legnagyobb eseményeken. Youtube csatornáján rendszeresen jelennek meg a legnagyobb profi játékosok és elemzők és habár stílusát sokan nem szeretik, szakértelmét kevesen vitatják.

kép forrása: leaguepedia.com

Thorin nevet magának még a League of Legends közvetítéseinél szerzett, de hamar átlépett a Counter Strike világába. Itt is legtöbbször műsorvezetőként vagy elemzőként szerepelt. Most felháborodásában felmondta a legnagyobb versenyszervezők egyikével, az ESL-el kötött szerződéseit.

Mindezt arra válaszul tette, hogy az ESL korábban bejelentette, hogy a versenyeiken résztvevő csapatok nem vehetnek részt más bajnokságokon, majd hogy azt tervezik az általuk szervezett tornáról a fele csapatot kizárják, annak ellenére, hogy többen ezek közül már meghívást kaptak vagy pozíciót szereztek a bajnokságra.

A verseny formátum késői változtatása miatt több csapatnak egy újabb versenyen kell majd bizonyítaniuk, hogy megkaphassák a már megszerzettnek hitt Pro League helyüket.

Ezt persze nagyon sokan kritizálták, de úgy látszik, hogy Thorin ezt már vállalhatatlannak tartotta, ezért Twitterén közzétette, hogy amíg a az ESL nem vonja felelősségre a játékosok jövőjét kockára tevő embereket, akik ezeket a döntéseket hozták, addig egyáltalán nem hajlandó velük dolgozni. Thorin azt is hozzátette, hogy komoly pénzekről mond le ezzel a döntéssel, de akkor is ez a helyes lépés.

Az ESL Pro League meghívott csapatai sem igazolták még vissza a megjelenésüket, több nagy csapat is gondolkodik azon, hogy inkább a FACEIT új „B-site” League-hez csatlakoznak inkább.

forrás: dexerto.com

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×