A Kojima Productions a jövőben több projektet is indítana, melyben kisebb játékcímek mellett film-és mangakiadás is szerepel.

A Kojima Productions első játéka, a Death Stranding eléggé megosztotta a játékosokat. Vannak, akik imádják, míg vannak, akik egész egyszerűen úgy gondolják, hogy a játék csak és kizárólag Kojima neve miatt lett népszerű, miközben hamar megunható játékélményt nyújt. Ettől függetlenül a játék már hónapok óta megjelent, azóta pedig több hír is felröppent arról, hogy a stúdió milyen irányt vesz a jövőben.

Nemrég a japán gamer magazin, a Famitsu készített interjút Kojimával, illetve az illusztrátor Yoji Shinkawával, aki a Metal Gear Solid játékok után a Death Stranding munkálataiban is aktívan részt vett. Az interjúban szó esett a Death Stranding munkálatairól is, illetve arról, hogy mihez szeretnének kezdeni a jövőben – írja a Dualshockers.

A Kojima Productions egyébként negyedik évfordulóját ünnepli:

Kojima és Shinkawa – Kép forrása: Famitsu

Tavaly novemberben még arról beszélt, hogy szívesen készítene filmet a kiadó zászlaja alatt. Akkoriban arról is posztolt a Twitteren, hogy sok horrorfilmet néz, hogy legközelebb a világ legfélelmetesebb játékát készíthesse el.

Hideo Kojima horrorfilmeket néz, hogy a legfélelmetesebb horrorjátékot elkészítse

 

Hogyan tovább Kojima?

A Famitsu interjújában most arról beszélt a két művész, hogy baromi jó ötletnek tartják a jövőben egy manga (japán képregény) elkészítését. Megemlítették, hogy mivel a Death Stranding-ben sok fegyver, de kevés mecha volt, így szívesen készítenének valamit, amiben sok robot kap szerepet. Ahogy mondták: ezt sokkal könnyebb mondjuk animében elkészíteni, mint játékban.

Persze azt is megemlítette, hogy a jövőben több játékprojektet is szeretne indítani. A kisebb címek mellett pedig egy „nagy” játékot is tervez.

Az biztos, hogy Kojima és Shinkawa még mindig szívesen dolgozik együtt, és ötletük van bőven. Hogy mit is fognak valóban megvalósítani, egyelőre kétséges. Mind a film, mind a manga és anime jó ötletnek tűnik, de valószínűleg a játékokról sem feledkeznek meg. A kérdés már csak az, hogy ez a sok ötlet és terv mekkora falat lenne a stúdiónak?

Szerinted jó ötlet lenne egy manga/anime a Kojima Productions kiadásában?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×