Hideo Kojima-nak már van egy teóriája arra vonatkozóan, hogy a kritikusok és játékosok körében miért vegyes a Death Stranding fogadtatása.

Néhány napja játszható a Death Stranding, mely a Twitch-en egyébként nézettségben még a LoL-t is megelőzte a megjelenés után. A kritikusok és játékosok körében a játéknak vegyes fogadtatása volt, ami nem véletlen. Az alkotó Kojima-nak is meg van erről a véleménye.

Nyilván, miután számos negatív kritika fogalmazódott meg a játékról az interneten, arra az egyébként Guinness rekorder Kojima is felfigyelt. Valószínűleg most folyamatosan azt nézi, kinek hogy tetszik a játék. Kojima az olasz TGCom oldalának tett nyilatkozatában azt mondta: a legtöbb kritika Amerikából érkezett, ami azt sugallja, hogy az amerikaiak imádják a belső nézetű lövöldözős játékokat, de a Death Stranding féléket nem.

„Japánban és Európában a játék rendkívül jó értékeléseket kapott. Az Egyesült Államokban erős kritikával illették. Lehet, hogy ezt a fajta játékot nehezen érti meg az ottani közönség” – mondta Kojima.

Kép forrása: Death Stranding

„Mindig új dolgokat próbálok létrehozni, a viták és a beszélgetések pedig rendben is vannak. Azt kell, hogy mondjam, hogy az olaszok vagy a franciák kivételes művészi érzékkel bírnak, így értékelni tudják az ilyen típusú termékeket, legyen az videojáték vagy mozifilm” – tette hozzá.

Minden bizonnyal érdekes magyarázat ez, de az kiderült, hogy Kojima nem tűnik csalódottnak amiatt, hogy egyesek nem képesek megérteni, vagy értékelni a Death Stranding világát. Az biztos, hogy játék nem mindenkinek való, teljesen egyedi, hogy kinek lesz a kedvence és ki az, aki soha többé nem fog ránézni. Azt gondolom, hogy a Death Stranding pont az a típusú játék, melynél nem érdemes azon vitatkozni, hogy jó vagy rossz, hiszen ha megtalálja a közönségét, akkor révbe ért.

Kojima talán sosem akart mindig mindenkinek tetsző játékot készíteni. Ahogy korábban is mondta: egyedi alkotói céljai vannak. Én már napok óta játszom a játékkal és rájöttem, hogy igazán nekem való. Órákat elsétálgatok nyugodtan, ahelyett, hogy toxikus random játékosok TK-it kelljen elviselnem Siege-ben. Egészen meditatív élmény.

Neked hogy tetszik a Death Stranding?

×