A játékosok idővel beletanulnak egy új hősbe, Sett esetében viszont úgy tűnik nehézségek adódtak. A Riot Games-nek lépnie kell, ha meg akarják menteni.

Megjelenése óta a közösség középpontjában áll Sett. Bár sajnos nem éppen olyan kontextusban, mint arra a karakter tervezői számítottak volna…

A bandavezér egy meglehetősen szívós juggernaut tud lenni, ha a játékosok tudják mit kell vele kezdeni. Ilyen esetekben egy Sett képes egymaga megváltoztatni az adott kör végkimenetelét. Viszont jelenleg nagyon úgy fest, hogy a közösség még nincs azon a szinten, hogy kezelni tudják az új hőst, Sett győzelmi aránya ugyanis folyamatosan csökken.

 

Jelenleg a legjobb pozíciója a karakternek a dzsungelben található, junglerként igencsak közepesnek mondható teljesítményt, egy 51,17%-os győzelmi arányt tud felmutatni.

Elsődleges pozíciója, a felső ösvény, viszont még ennél is jobban kifog Setten, ott csak az esetek 49,36%-ban jár sikerrel.

Ezzel pedig a Chapion.gg, karakterstatisztikákkal foglalkozó oldal szerint a gyengébbnek mondható hősök csoportját erősíti éppen.

A jelenség maga nem szokatlan, korábban is előfordult már, hogy egy új hős hotfixek és egyéb buffok sorozata után érte csak el azt a szintet, amit elvártak volna tőle. Ilyen volt Senna, Yuumi, vagy akár Qiyana is, végül mind a meta maghatározó választásaként végezte.

Sett jelenleg csak a 73. a ranglétrán, azt is a jungler győzelmi arányának köszönheti – Forrás: Champion.gg

A közel 50%-os összesített győzelmi arány azt mutatja, hogy rendben van a karakter egyensúlya, viszont egy ilyen mutató nem lesz elég ahhoz, hogy az LEC-ben, vagy az LCS-ben válasszák. A koreai és kínai kiemelt bajnokságról már nem is beszélve.

Jelen helyzetben, ha a kiadó azt szeretné, Sett kerüljön be a kompetitív metába, buffokra lesz szüksége a hősnek.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×