A RuneScape interneten keresztül játszható MMORPG franchise, ami 2019-ben elérte a több mint 1 millió fizető előfizetőt, míg az ingyenes felhasználók száma meghaladja a hatmilliót.

RuneScape-et Andrew Gower hozta létre, a fejlesztést pedig 1998-ban kezdte meg a játék előfutárán, a DeviousMUDon. A játék 2001. január 4-én jelent meg, népszerűsége köszönhető ingyenességének, egyszerű kezelőfelületének, illetve a böngészőablakban történő futásának. A játék egy meseszerű, fantasy birodalomban, Gielinorban játszódik, mely számos királyságra, régióra és területre oszlik. A játékosok a gyalogláson kívül akár teleportálhatnak is, vagy a nemjátékos karakterek által kínált szolgáltatásokkal meggyorsíthatják az utazást. A különböző vidékek más-más szörnyeket, nyersanyagokat és küldetéseket kínálnak.

A RunScape 2019-ben új rekordot ért el: már 1.1 millió fizető játékos használja, az Old School RuneScape mobilon pedig 8 millió letöltésnél jár. Utóbbi 2018 októberében jelent meg – írja a GameIndustry.

 

A stúdió a közelmúltban indította el a RuneScape Mobile-t korai hozzáférésben, a játék teljes kiadását pedig 2020-ban tervezik.

 

„2019 a Jagex fejlesztőcsapatának eddigi legsikeresebb éve. Elképesztő rekord ez a Jagex és a RuneScape közösségek számára is. Nagyon köszönöm és nagyra értékelem a rajongók bizalmát és a fejlesztők munkáját” – mondta Phil Mansell vezérigazgató.

Te játszol a RunScape-el?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×