A True Sight a Valve hivatalos dokusorozata a Dota 2 bajnokokról – de mindenki számára érdekes, akit csak egy kicsit is érdekel az esport.

Könnyű legyinteni, és azt gondolni, hogy áh, minek nézzek meg egy sorozatot a Dota 2-ről? (Persze elsősorban azok teszik fel ezt a kérdést, akik nem játszanak vele. Akik viszont játszanak, ők már biztos hallottak a True Sightról, ők lejjebb görgethetnek a hírért!) Tény és való, nem feltétlenül a legnépszerűbb esport címről van szó, viszont a True Sight ennél sokkal több. Annyira, hogy azoknak is nyújt valamit, akik nem játszannak a Dota 2-vel, sőt, semmilyen mobával, sőt, semmilyen esport játékkal. (És nem összekeverendő az idei LoL világbajnokságra alakult True Damage fiktív együttessel)

A profik élete

Ha csak közvetítéseken, vagy a lelátóról nézzük az esport versenyeket, legyen szó bármilyen játékról, nem látunk mögé a dolgoknak. Nem látjuk, milyen megbeszélések zajlanak a csapattagok közt a mérkőzés előtti percekben. Nem látjuk az izgalmat vagy épp az elbizakodottságot az arcukon.

Na pontosan ezt akarja megmutatni a Valve a True Sighttal. Bemikrofonozzák a játékosokat már a mérkőzés előtt és közben is, hogy mindent halljunk. Innentől már csak a dokumentarista kameramunka és ügyes vágás kell csak, és kész. Ha eddig nem sikerült, a sorozat segítségével jobban megérthetjük, mit élnek át a játékosok egy fontos tétmeccs alatt.

Márpedig ahogy azt az Xplayn.com is írja, épp ezek az összegek teszik különösen alkalmassá a Dota 2 bajnokságokat egy ilyen sorozatra. A Valve versenyeinek hatalmas méretű összdíjazásai garantálják, hogy minden részben sok forogjon kockán, ez pedig mindig izgalmas szituációkat szül. Álljon itt az egyik legjobb epizód még 2017-ből, a kijevi Major döntőjéről, ahol az OG és a Virtus.pro mérte össze erejét:

A következő epizód

Ha sikerült meggyőzni, akkor pedig jöjjön a jó hír: január 28-án érkezik a következő epizód! Az új rész a 2019-es International döntőről szól majd, ahol a címvédő OG és az újabban Nigmára keresztelt Team Liquid csapott össze. Természetesen az eredményt lehet tudni, a biztonság kedvéért azért most ide nem írom le, hátha valaki spoilermentesen nézné majd meg a meccset dokumentumfilmes formában.

A premiert berlinben tartják majd, a Babylon Theatre-ben. Ha esetleg valaki személyesen is megtekintené, jegyeket jövő hétfőn 21:00 órától lehet majd megvásárolni. Aki viszont otthonából nézné, az SteamTV-n, Twitchen is követheti a közvetítést 28-án, kedden 19:00-tól. Ha lemaradnátok róla, a Dota 2 Youtube csatornára azonnal felkerül majd az új rész.

 

Ti is megnézitek majd élőben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×