A hivatalos bejelentés egyelőre várat magára.

A januári CES 2020-on mutathatja be az AMD az új középkategóriás kártyáit, amelyekről nemrég minden infó kiszivárgott. Egy bennfentes ugyanis egy még be nem jelentett videókártya dobozát posztolta redditre, amit az AMD szekció nem nézett túl jó szemmel, ezért hamar törölték a leleplező információkat, de szerencsére a videocardz résen volt és lementettek minden szükséges adatot.

A kiszivárgott specifikációk / Kép: videocardz.com

Noha nemrég érkezett az RX 5500 XT, de azt inkább az alsó-közép osztályba szánta az AMD, a nagy tesó pedig ízig-vérig a középkategória harcosa.

Jó hír, hogy az 5600 XT alapjaiban az RX 5700-ra hajaz, ugyanis a gyártó mindkét kártyát egyaránt 2304 maggal szerelte,

a lényeges különbség az órajelekben keresendő, ugyanis míg a sima 5700 1465 MHz-es alap és 1725-es MHz boost órajelekkel rendelkezett, addig az 5600 XT AsRock Challenger variánsa 1235 MHz-ről indul és 1620 MHz-ig boostol, ami némileg lassabb az RX 5700-tól, de azért még bőven a vállalható kategória, főleg ha hozzá lehet majd nyúlni az órajelekhez, akkor majd kiderül, hogy mit bír a kicsike!

A kiszivárgott képek / Forrás: videocardz.com

A memória csíkszélessége is csökkent, 256 bitről 192 bitre, ezzel együtt a sávszélesség is kevesebb, és a memória mérete is csökkent 8-ról 6 GB-ra, de szerencsére maradtak a GDDR6 modulok mellett.  Az árakról egyelőre nem lehet semmi konkrétat tudni, de az biztos, hogy a 200 és a 350 dolláros ársáv közé érkezik az új kihívó.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Borítókép: Windows Central

A borítókép csupán illusztráció

×