Nem tudta törzsének pontos nevét, Yuan-Tiként jelentkezett az egyetemre. A gond ezzel csak az, hogy a Yuan-Ti egy Dungeons and Dragons faj megnevezése.

Hamarosan lezárhatjuk 2019 legendáriumát, ugyanis vészesen közelít az év vége. Épp ezért elkezdtük feleleveníteni az elmúlt naptári év legkeményebb történeteit a nagyvilágból. Mikor már azt hittük, nem jöhet új jelentkező a „2019 legnagyobb lúzere” díjra, egy amerikai diák megosztotta a nagyvilággal egyetemi jelentkezését…

Forrás: TIFU Subreddit

Most pörög éppen Észak-Amerikában az egyetemi jelentkezés időszaka, így nap mint, mint nap több ezer diák adja le hivatalos papírjait a kijelölt rendszerekben. A nyakatekert történet főszereplője is így kívánt tenni, ám beleszaladt egy olyan kérdésbe, amire ő maga sem tudta a helyes választ.

A jelentkező lapom megjelölte, hogy nyolcad részben őshonos amerikai, ám arra nem számított, hogy a pontos ősi törzs megnevezését is kérni fogják az egyetemi papírokon.

A diák családja egy kisebb házi szentély és egy pár darabos állatbőr gyűjteményen felül nemigen foglalkozott a törzsi származással, így a törzs neve sem hangzott el soha a hétköznapok során. A jelentkező egyszer rákérdezett a szüleinél, ekkor hangzott el először a Yuan-Ti név. Mivel a tanuló teljes mértékben laikus volt Dungeons & Dragons témában, nem tűnt fel neki, hogy a szülei csak megtréfálták.

Forrás: Dungeon Solvers

Az egyetemre való jelentkezés során viszont biztosra akart menni a diák, így még egyszer körbekérdezett a családon belül, hogy biztosan jól emlékszik-e, s tényleg a Yuan-Ti törzshöz tartozik-e vér szerint. A válasz ezúttal is egy határozott igen volt.

Így került rá az összes egyetemi jelentkezőlapra a Yuan-Ti, mint törzsnév.

Egyetlen szépséghibája a történetnek, hogy a szülők a Yuan-Ti nevet a Dungeons & Dragons játékból ismerik, ahol egy fajt határoz meg a kitalált szópár. Ráadásul nem is akármilyen fajt, a Forgotten Realms-ben felbukkanó lények közé félig ember-félig kígyó teremtmények tartoznak. Reméljük a különös esetre való tekintettel, utólag endedélyezik majd a dokumentumok javítását.

Utána néztünk a lehetséges amerikai őslakos törzseknek, egyik megnevezése sem hasonlított még távolról sem a Yuan-Ti névre.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×