Nincs multi játék csalók nélkül – mondja az örök érvényű mondás. A csalás egyik új módját pedig már meg is találták a játékosok.

Ha hiszitek, ha nem, vannak olyan játékosok, akik kihasználják a Modern Warfare hibáit, hogy tisztességtelen előnyhöz jussanak. Sőt, vannak olyan játékosok is, akik külön csalóprogrammal ölnek meg minden gyanútlan playert, legalábbis addig, míg ki nem tiltják őket. A legbosszantóbb azonban valóban az, amikor a játék hibájából adódóan csal valaki, miközben a tisztességes játékosok kedve még az élettől is elmegy.

Még december 25-én jött a hír egy Reddit felhasználótól, hogy az új Shipment mapon a játékosok valamilyen módon képesek a játszható területen kívülre jutni, és onnan lelőni a játékosokat. A legnagyobb probléma, hogy míg a kerítésen kívül tartózkodnak, lényegében legyőzhetetlenek – írja a GameRant.

People already cheating on the new playlist…. from r/modernwarfare

Azóta már az is lehetséges, hogy a játékosok az egész területen szabadon öljenek meg másokat, szintén észrevétlenül, de természetesen azért kevésbé védett módon. El lehet ugyanis érni, hogy a játékosok nevei ne látszódjanak, így nem lehet időben eldönteni, ki ellenség és ki nem.

Miközben a megoldás a problémára egyszerűnek tűnik, vagyis lőni kell mindenkire, aki él és mozog, a dolog ennél azért bonyolultabb, főleg mikor a Hardcore módról beszélünk. Utóbbinál ugyanis van friendly fire, vagyis a csapattársakat is sebezzük.

Jelenleg a probléma kézzel fogható, a toxikus játékosok pedig örömmel használják ki a játék hibáit: kimennek a kerítésen kívülre, lelőnek mindenkit, név nélkül támadnak a gyanútlan ellenfelekre stb. Jelenleg több Reddit felhasználó, köztük Faaw próbálja felhívni az Infinity Ward figyelmét, hogy mielőbb javítsák a glicheket.

Kép forrása: Reddit

A másik probléma pedig, hogy általában könnyű megtalálni azokat, akik csalnak, hiszen látszik a nevük. Mi van akkor, amikor nem látszik? Egyelőre nem tudni, hogy a fejlesztők meddig hagyják így a játékot. Addig is a multiplayer mapokon marad a káosz és a kétségbeesés.

Téged zavar, vagy kihasználod a Call of Duty: Modern Warfare glitcheit?

×