A GTA V virtuális világa ad helyet a hongkongi tüntetések új hullámának, a politikai szerepvállalásának egy új fejezetébe léphetünk be.

A Grand Theft Auto V új frissítésében, a Diamond Casino Heist-ben több új karakter kinézet is elérhetővé vált a játékosok számára. A hongkongi tüntetések jellegzetes öltözékét is képesek így a felhasználók reprodukálni. A Reddit szerű LIHKG oldal felhasználói úgy döntöttek a GTA szerverein is folytatják a tüntetést és másolva a valós eseményeket káoszt teremtettek a virtuális világban.

A kinézetet „Glory to Hong Kong”-nak nevezték el és masszív mennyiségben vásárolták fel a virtuális tüntetés résztvevői. A játékosok Molotov-koktélokat dobálnak a metróállomásokra, rendőrautókra és szabotálnak minden játékbeli eseményt, amit csak tudnak.

kép forrása: weibo

Mindezt azért teszik, hogy mindenki átélhesse a napi küzdelmüket, és hogy a világ figyelmét felkeltsék az őket érő elnyomásra. A kínai játékosok válaszul elözönlötték a szervereket és hatalmas túlerővel verték le a tüntetőket. Mindez csöppet ironikus, hiszen a kínai törvények szerint nem is legális a GTA V-tel játszani, mivel az drogokat, erőszakot és szexuális tartalmat mutat be.

Így a kínai játékosok, akik a szabadságukért küzdő hongkongi játékosokat verik le a virtuális világban, mind „bűnözők” a saját országukban.

Te mit gondolsz a konfliktusról?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×