Az Apple is megpróbálhat betörni az esport/gaming piacra, egy nagyon drága PC-vel. Szerintük ilyen áron is megtalálja majd a piacát.

Az Apple idén indította el az Arcade funkciót az Apple Store-ban, de úgy látszik ez csak előszele volt egy komolyabb gaming iránti elkötelezettségnek. A tajvani források arról számolnak be, hogy a cég tervei között szerepel egy új, nagyon erős, esportokra specializált PC tömeggyártása és egy hasonló célokra szolgáló Macbook is.

Az új gép árát másfél millió forintra lőtték be, de az Apple meg van bizonyosodva, hogy így is megtalálja majd a piacát és jó hasznot hozhat a cég számára. Persze mindez egyelőre megerősítetlen pletyka, ezért nem érdemes elkezdeni már most spórolni.

Jó hír ez az Apple összerakó üzemének, a Quantának, a chip beszállítójának a TSMC-nek, a tápkészítő Delta és Lite-On cégeknek, a kábeles hátteret adó Liangweinek és persze a gépház készítő Hongzhun és Kecheng-nek. Ezek a vállalatok direkt profitálhatnak egy ilyen új iránynak.

Habár mindez csak híresztelés, logikusnak tűnik, hogy az Apple is megpróbál beszállni a sokáig elkerült esport/gaming piacra, amíg még megtehetik.

Szerintetek túl vannak árazva az Apple termékek?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×