A Jóbarátok nagyon régi, de még mindig az egyik legtöbbet nézett tv műsor a Netflix kínálatában, azonban mostantól ezt se találhatjuk meg a platformon.

Habár a legtöbbünk már fejből tudja a 10 évad összes poénját, mások pedig öklendeznek a tapsoló és nevetőgép használatától, a Jóbarátok még mindig a második legtöbbet nézett sorozat a Netflixen. Mindez azért változik, mert a többi cég is megpróbál a Netflix mintájára online előfizetés alapú médiaszolgáltatót létrehozni és ezért visszakövetelik a saját címeiket.

A The Office-szal kezdődött, ami az első helyen állt és véglegesen lekerült a piacuraló Netflix kínálatából. A jogait eddig az NBC adta bérbe a Netflixnek, de mivel ők is kijönnek konkurens szolgáltatással, úgy döntöttek a legnézettebb műsort megtartják maguknak. Hasonló indokok miatt a Jóbarátok január elsejétől nem lesz elérhető a Netflixen, fél év kihagyással az HBO Maxon viszont újra nézhetjük.

Úgy tűnik a nagy vállalatok nem értik, hogy ha 10 különböző szolgáltatásra kell előfizetni egy felhasználónak, hogy kényelmesen váltogathasson a kedvenc műsorai között, akkor gyakorlatilag visszatértünk a tv csatornák világába, amit nem véletlenül hagyott ott a közönség nagy része. Nem is beszélve arról, hogy sokan visszatérnek majd a torrent oldalakhoz, mivel a szolgáltatások közötti váltogatás és az előfizetések túl sok energiát és pénzt követelnek majd.

Ti mikor néztetek meg utoljára egy Jóbarátok részt?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×