A Minions of Flank csapatának játékosa, w0w csalt. A csapat csak két hete állt össze, így nem volt esélyük korábban fényt deríteni erre.

A Blizzard alig két hete jelentette be az új frissítést ünneplő nyitott versenyét a Breakable Barriers-t. A versenyre sok profi Overwatch játékos állított össze csapatot, de a sietségnek a hátrányaival is szembe kellett nézniük. A versenyzők ennyi idő alatt nem tudtak összeszokni és sokan a ranglistán jól teljesítő, ismeretlen játékosokkal töltötték fel soraikat.


A Minions of Flank csapatába több profi játékos is került, mint a Montreal Rebellionnak játszó UltraViolet vagy a Clockwork Vendetta off tankja, Moose. A csatasort egy w0w nevű játékossal egészítették ki, aki az elmúlt hetekben mászta meg a rangsorolt létrát.

A csapat meglepően jól teljesített a torna első napján, az utolsó meccsen a Retired Washing Machine-nal mérték össze erejüket. Az ellenfél csapat DPS-e Valentine már ismerte hírből w0w-ot és elárulta a többieknek, hogy sokan gyanúsították már meg csalással. A csapat azonban úgy döntött nem adnak a pletykákra, így végig játszották a meccset w0w ellen, ahol végül alul maradtak.


Valentine ezután kielemezte csapatával a meccset és külön odafigyeltek w0w szemszögére és a látszólagos hatodik érzékére, amivel követi az emberek mozgását a pályán. Ezeket meg is osztotta Valentine a Twitterén, hogy mindenki láthassa. Természetesen az ügy nagy port kavart és a Minions of Flank úgy döntött a második napon már w0w nélkül játszanak tovább. A Blizzard is hamar reagált és manuálisan vizsgálták ki az érintett meccseket.

Az ő álláspontjuk szerint is csaló szoftvereket használt a játékos, így a csapatot azonnal diszkvalifikálták a versenyből.

A Minions of Flank csapatkapitánya, Saltshaker bocsánatot kért mindenkitől és kérte, hogy ne csapattársait hibáztassák a történtekért.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×