A TheVR-os srácok nemrég arról beszéltek, mi vezetett odáig, hogy PUBG versenyük után nem szerveztek újabb hasonló eseményt.

Már több mint 2 éve, hogy útjára indult a Happy Hour, ami a TheVR reggeli beszélgetőműsora.  A műsor (szinte) minden hétköznap reggel fél 9-kor veszi kezdetét, a témák pedig meglehetősen változatosak. Néha viszonylag szigorú menetrenddel dolgoznak (amikor is a témákat már napokkal előre lehet tudni), míg máskor teljesen kötetlen a beszélgetés, mind a chat, mind pedig Jani és Pisti között.

 

Ezúttal az utóbbira láthattunk példát, ugyanis egy néző bedobta a kérdést,

hogy miért nem szerveznek a srácok is PUBG kupát?

Emellett a TheVR-osok sem tudtak elmenni, hiszen 2017 decemberében egy borzasztó profi PUBG versenyt mutattak be, aminek óriási visszhangja volt a hazai gamer közösségen belül, épp ezért mindenki várta a folytatást, ami végül sosem érkezett meg. Végre azt is megtudtuk, hogy miért.

Pisti és Jani a Forbes debreceni Road Showján /Kép: Forbes

“Mi csináltunk egy PUBG versenyt, amivel szerintem megmutattuk, hogy hogyan is kell ilyet szervezni. Elég sokan részt vettek a versenyen, nagyon izgalmas volt, nagyon jó közvetítéssel, sokan nézték a Twitch-en. Aztán mi történt?”

“Mi abban reménykedtünk, hogy ez ösztönzi majd azokat, akik amúgy nem YouTube videókkal, Twitch streamekkel, tech videókkal foglalkoznak egész nap, hanem elvileg esporttal. Bíztunk benne, hogy ösztönözzük majd őket, hogy nagyszabású versenyeket rendezzenek … És nem történt semmi…”

 

A srácok azt is megemlítették, hogy manapság azért már bőven van tőke, amiből meg lehet csinálni ezeket a versenyeket, ennek ellenére rendkívül kevés versenyt szerveznek hazánkban. A TheVR PUBG kupát követően pedig Jani és Pisti összeült, és arra a döntésre jutottak, hogy annak ellenére, hogy sikeres volt a verseny, amit ők és a játékosok is rendkívül élveztek, inkább elengedik az esport vonalat.

“Az egész miliő, ahogy hozzánk álltak, azok az emberek, akiknek szervezni kellett volna a következő száz ilyet, szarrá köpködtek. Ez a fajta hozzáállás gyakorlatilag … belekóstoltunk abba, hogy milyen ilyet csinálni, lett, amilyen lett és én azóta nem érzek semmilyen ingerenciát arra, hogy ezt megint bevállaljam”

 

Hasonló tornák egyébként már csak azért sem várhatóak a közeljövőben, mert Jani és Pisti naptára eleve rendkívül zsúfolt, így nekik egyszerűen nem fér bele, hogy ezzel is foglalkozzanak.

 

Mi azért reméljük, hogy a jövőben másképp alakulnak majd a dolgok, hiszen az tisztán látszik, hogy hazánkban érdekli a fiatalokat az esport, igény pedig lenne minőségi hazai esport versenyekre.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

shop.leet.hu
×
blank