Mostantól nem csak saját Pokémon havert választhatunk magunknak, de játszhatunk is vele. A bővítéshez egy érzelmes klip is érkezett.

Az új Pokémon Go frissítésével egy teljesen új haverrendszerrel kerülhetünk közelebb kedvenc Pokémonunkhoz. Ez mind a Pokémon, mind a játékos számára további előnyökkel jár – írja a Polygon.

Miután egy játékos kiválasztja, hogy mely Pokémont szeretné legjobb barátjává avatni, mostantól meg is lehet etetni, sőt játszani is lehet vele. A nemrég megjelent érzelmekre ható videóban arra is utalnak, hogy a Pokémon AR+ módban is megjeleníthető, amivel különféle tevékenységek érhetők el. Például meg lehet simogatni, amire a kis állatka reagál is.

 

A Pokémon hangulata ráadásul attól függően változik, hogy mennyire vagyunk szerető és gondoskodó pajtik. A harc, a simogatás, az etetés mind befolyásolja. Ha például izgatott, csökken az a távolság, amit meg kell tenni, hogy candy-t szerezzünk. Növelni a kapcsolatot kedvencünkkel pedig később további előnyökkel jár.

  • Good Buddy: Melletted sétál mapnézetben
  • Great Buddy: Segíti a Pokémonok elkapását, és itemeket hoz neked
  • Ultra Buddy: Figyelmeztet, ha érdekes hely van a közelben és ajándékokat hoz
  • Best Buddy: Speciális szalagot kapsz, valamint CP boostot a harcban

A játékosok ezen kívül képesek AR módban közös fényképet készíteni a Pokémonokkal, a Shared AR Experience módban. Hogy a Buddy Adventure update mikor kerül be a játékba pontosan, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

×