A vád testi sértés és állandó verbális megszégyenítés.

Folytatódik a Griffin-kálvária Koreában. A League of Legends világbajnokság idején már sokat cikkezett az esetről az esport média, ugyanis sokak legnagyobb meglepetésére, a világesemény startja előtt egy héttel menesztették a csapat vezetőedzőjét, cvMax-et.

Akkor még nem lehetett tudni pontosan, hogy mi a helyzet, most viszont már rendőrségi feljelentés is történt.

A Griffin toposa, Choi „Sword” Sung-won feljelentette volt vezetőedzőjét, Kim „cvMax” Dae-hot, akit testi sértéssel és állandó verbális támadásokkal vádol.

Amikor kirobbant a dráma, a Riot Games határozatlan időre eltiltotta cvMax-et minden hivatalos League of Legends eseményen való részvételtől. Idővel ezt a tiltást feloldották, most viszont egy sokkal komolyabb jogi procedúra szakadt az edző nyakába.

cvMax az egyik LCK mérkőzés előtt – Riot Games

A koreai News1 értesülései szerint cvMax többször is vállba verte játékosát a közös munka során, de olyan is sűrűn előfordult, hogy szóban alázta a topost. Sword édesapja megerősítette, ezek voltak a legfőbb okai a feljelentésnek.

A vezetőedző a következőket reagálta saját streamjén:

„Sosem bántottam egyetlen játékosomat sem rosszindulatból, minden egyes tanítványom elfogadta a edzői stílusomat.”

Sword a világbajnokságon – Riot Games

Sword és cvMax ellentéte még a nyári idényben ütközött ki, amikor a vezetőedző lecserélte toposát Doranra. Mindez Swordnek nem tetszett, cvMax menesztése után vissza is került a felső ösvényre, vele játszott csapata a világbajnokságon is.

A Riot Games elemzői szerint Sword gyenge játéka vezetett a Griffin korai kieséséhez az idei világeseményen.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×