Japánban már tesztelik az új munkarendet, eddig komoly sikernek tűnik.

A Microsoft Japan átmenetileg bevezette a négy napos munkahetet, a dolgozók pedig látszólag imádják az új rendszert.

A tech óriás 40%-os javulást mért az alkalmazottak produktivitásán a tesztidőszak során, ami összességében egy hatalmas lépés lehet a piaci verseny szempontjából. Érdekes eredmény mindez, elvégre bárhogyan nézzük, szignifikáns mennyiségű munkaórától esnek el a dolgozók papíron, ám a tesztek alapján a megmaradó munkaidőt sokkal hasznosabban töltik a dolgozók. Így tehát nemcsak a munka minőségén, hanem a munka és a magánélet egyensúlyán is egy varázsütéssel javítottak.

 

A vizsgált időszakban ráadásul 23,1%-kal kevesebb elektromosságot használtak így a dolgozók, emellett 58,7%-kal kevesebb papír fogyott a nyomtatásokra.

A visszajelzések szerint a japán Microsoft dolgozóinak 92,1%-a jobban kedvelte ezt a munkarendet, mint a megszokott öt munkanapos hetet.

Forrás: LinkedIn

Mindezek mellett az orvosok szerint az egészség szempontjából is pozitív lehet egy ilyen jellegű átállás, a jobb munkakedv kevesebb stresszel jár, valamint a szervezet egy ilyen rendszerben kevésbé sínyli meg az esetleges túlórát, ugyanis több idő jut a pihenésre.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×