Nem minden az, aminek látszik. Ez a VAC banra pár év elteltével fokozottan igaz.

Egy újszülöttnek minden vicc új, tartja a mondás. Ezúttal egy hasonló esettől robbant fel a reddit, ugyanis egy játékos hálát adott az istennek (vagy inkább a Valve-nak), hogy a 7 éves accountjáról egyik napról a másikra eltűnt az „1 VAC ban on record” felirat.

Volt-nincs!

A játékos elismerte bűnösségét és egyet is ért a Valve döntésével, viszont egy buta hiba örökre megbélyegezte a fiókját, pedig azóta felnőtt és teljesen más szemmel látja az egészet.

„Megismertem valakit, akinek elég jól ment a MW3 multiplayer, aztán barátok lettünk és jó pár küldetést végignyomtunk együtt. Aztán megkérdezte, hogy akarok-e detektálhatatlan cheatet, hogy jobb legyek. Ebbe belementem, de fiatal voltam és naív. Pár héttel később bannoltak. Gyűlöltem amikor ránéztem a profilomra és mindig szembejött velem a felirat, de ne értsetek félre, jogos volt, megérdemeltem.”

Ne legyenek tévképzeteink, a ban természetesen továbbra megmarad, azaz hiába próbáljuk indítani az adott játékot, nem fog menni, viszont a profilunkról 2555 nap elteltével eltűnik. Ez jó ideje így van, de a Valve a mai napig nem kommentálta a tényt. Lehet, hogy egy egyszerű programozási baki, de az is lehet, hogy úgy gondolják, hogy 7 év után mindenkit megillet egy második esély.

Ettől függetlenül sosem éri meg csalni, hiszen azzal csak önmagunkat csapjuk be, emellett mások játékélményét is tropára vágjuk.

×