Egy 3DMark teszten bukkant fel az új kihívó.

Nagyon úgy fest, hogy az Intelnél már nem igazán tudják, hogy mivel nyerjék el a vásárlók kegyeit. Jelenleg a 9. generációs Core-i processzorokat tapossák, amiben érdemi változtatás nem igazán történt az előző generációhoz képest, a rossz hír pedig, hogy úgy tűnik a következőben sem lesz ez másképp. Az architektúra alapjai maradnak, viszont ezúttal már az i5 is megkapja a manapság nem túl népszerű HyperThreadinget.

Íme a bizonyíték / Forrás:3DMark

A 3DMarkban ugyanis feltűnt egy új – mind ez idáig – ismeretlen processzor, ami az i5-10600 névre hallgat, tehát az Intel következő generációs processzorai egyikéről van szó. Sajnos mivel a processzor még hivatalosan nem létezik, ezért a 3DMark sem tudott minden adatot kiolvasni a kicsikéből, az viszont tisztán látszik, hogy maradt a 6 mag, viszont a szálak száma 12-re nőtt, ami egyértelműen azt jelenti, hogy bekapcsolták a HyperThreading funkciót.

intel, cpu, gpu, logo

Mostanában nem minden úgy megy, ahogy kellene /Forrás: Intel

A HyperThreading neve egyébként már csak azért sem cseng olyan ütősen, mint pár évvel ezelőtt,

mert időközben kiderült, hogy tele van biztonsági résekkel.

Ezek egy részét szoftveresen már javították, ami viszont akkora teljesítményvesztést eredményezett, hogy a szakértők szerint érdemes inkább kikapcsolni a funkciót. Ezen felül már csak hab a tortán, hogy nemrég maga az Intel jelentette be, hogy további hibákat találtak, amelyek az új processzoraikat is érintik. Remélhetőleg ezeket a hibákat az új processzorokban már javítják.

Az új i5 alapórajele mindössze 3,3 GHz, de a Turbo órajelei még nem ismertek. Így első ránézésre azonnal az i7-8700 ugrott be, ez ugyanis szintén 6 maggal és 12 szállal rendelkezik, viszont az i5-10600 alapórajele 100 MHz-cel magasabb. Ha minden igaz az új 10. generációs processzorokat a Z490 Express chipsettel egyidejűleg 2020. áprilisában fogja bemutatni az Intel.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×