De pozitívum, hogy úgy fest, a hiba régió specifikus. Minden más szerveren ugyanis jól futott a játékmód.

Amikor arról van szó, hogy érkezik egy újabb Clash teszthétvége, a játékosok hasa egy pillanatra görcsbe rándul. Mindennek az az oka, hogy sajnos enyhén szólva is döcögősre sikeredett a beépített bajnokságmód megjelenése, az első élesítés ugyanis hatalmas katasztrófa volt. Több szerver is „elégett” a Clash okozta tüzekben, a Riot Games pedig úgy ahogy van, teljes mértékben vissza kellett, hogy vonja a játékmódot.

Azóta csak időlegesen tér vissza a kliensünkbe a Clash, az első hatalmas arcra esés óta a kiadó igencsak odafigyel, hogy a lehető legminimálisabb hibaszámmal dolgozzanak. Az utóbbi időkben ez meglehetősen jól megy a vállalatnak, a régiókra bontott legutóbbi teszthullám például közel tökéletesnek volt tekinthető.

Épp ezért úgy döntöttek a Riotnál, hogy ideje egy időben letesztelni globálisan a Clash rendszerét.

Ezúttal viszont volt olyan szerver, ami már nem bírta el a nyomást, EU Westről például számos hibajelentés érkezett. Többen már a Clash várójába se tudtak bekerülni, de voltak olyanok is, akik le tudtak játszani pár menetet szombaton, végül egyik pillanatról a másikra összedőlt alattuk a rendszer és mintha egy percet se játszottak volna, törlődött a teljesítményük az éterből.

Forrás: League of Legends

További kellemetlenségi faktor, hogy a hiba úgy tűnik, teljesen véletlenszerű, voltak ugyanis olyan Clash fordulók, amik hiba nélkül le tudtak zajlani a szerveren.

Öröm az ürömben, hogy ez volt az egyetlen olyan régió, ahol komolyabb hibákat jeleztek, vagyis mondhatjuk, hogy összességében a globális teszt is kifejezetten jól sikerült. A Riot Games azt ígérte, hogy az érintetteket kárpótolják, mindenki vissza fogja kapni a Clash indulásért beváltott jegyét (ticketét).

A fejlesztőknek egy hetük lesz javítani az EU Westen felmerülő hibákat, folytatódik ugyanis a globális teszt, a jövő hétvégén is lehetőségünk lesz megmérettetni magunkat a Clash-en belül!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×