Nagyon úgy néz ki, hogy egy Twitch admin reagálta túl a dolgot, hiszen a nézők szerint semmi erőszakos nem történt – a kutya egyszerűen beteg, és azért ad ki furcsa hangokat.

SleepyMia alapvetően rajzolós tartalmat csinál, és bár még kis csatornának számít, már elérte a Twitch partneri szintet. Csütörtök estig minden rendben is, ment, amikor is hirtelen letiltották a csatornáját. A hivatalos közlés szerint „valós erőszakos cselekmények elkövetése vagy megkísérlése” okával. Ahogy a streamer akkori twitter-bejegyzésén is látszik, egyértelműnek tartotta, hogy biztosan valami hiba lehetett, hiszen semmi erőszakosat nem csinál a streamjében.

Később azonban kiderült, hogy állatkínzásra hivatkoznak a Twitch-nél. SleepyMiának ugyanis van három kutyája is, akikkel rendszeresen szokott játszani streamen: mindannyiukat állatmenhelyről fogadta be, különleges igényeik vannak. Ahogy arról a nézői is mind tanúskodnak, ha valaki, akkor épp ő a lehető legtávolabb áll az állatkínzástól.

Ahogy azt a streamernek a fellebbezése során elmondták, az egyik Twitch moderátor „hallható nyüszítést” vélt felfedezni a streamen, mikor Mia az 50 kilós pitbulljával játszott, ezért döntöttek a 14 napos eltiltás mellett. A streamer viszont azzal védekezik, hogy valószínűleg az egyik másik kutya köhögését hallhatták a képen kívül: a Cosmo névre hallgató kutyusnak ugyanis elszorult a légcsöve, és mivel már öreg, egy műtét kockázatos lenne, ezért szinte folyamatosan köhög.

Mia a twitteren vázolta ennek a történetnek a problémásabb oldalát is: tekintve, hogy ő csak egy kis streamer, nincs akkora követőbázisa, hogy máshova átmenjen Twitchen kívül. Szintén amiatt, hogy kicsi, a Twitch dolgozói nem veszik őt komolyan. Így tényleg elegendő egyetlen moderátor túlkapása, és valakinek egy fél hónapra kiesik a fizetése. Ráadásul a Twitchnél azt mondták, vissza sem tudják nézni a tényleges felvételt, hogy alátámasszák a döntésüket, hiszen a bannolással ez is eltűnt.

Így hiába állnak ki Mia követői az eltiltás ellen, hiába található redditen egy közel 10 ezer upvote-os bejegyzés erről az esetről, a nagy cég úgy tűnik most is mozdíthatatlan egy kis ember ügyében.

Ti mit szóltok az esethez, gondolnátok, hogy SleepyMia tényleg bántotta a kutyáját, vagy csak túlkapás történt?

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×