A kilencedik epizóddal hivatalosan is lezárul egy korszak a Star Wars történetében. Rengeteg még a kérdés a J.J. Abrams által rendezett Skywalker korával kapcsolatban, ahogy közeledünk a premier napjához azonban egyre jobban tisztul a kép.

Az eredeti tervek szerint Colin Trevorrow (Jurassic World – széria) rendezhette volna a Star Wars IX. epizódját írópartnerével, Derek Connolly-val közösen. Az nem tisztázott, hogy önszántából, vagy a stúdió nyomására, de végül is átengedte a lehetőséget a Star Trek és Az ébredő erő éléről is ismert J.J. Abramsnek, akitől most a széria becsületének megmentését várják. A lezáró résszel kapcsolatban sok hír és még több pletyka látott napvilágot az utóbbi hónapokban, de csak egy olyan van, amit biztosan tényként kezelhetünk, Palpatine visszatérése.

 

Trevorrow, aki Connolly-val együtt “story by” kreditet kap a filmben nemrég az Empire-nek mesélt róla, hogy sokat tettek ugyan hozzá a történethez, Az uralkodó visszahozásához nincs közük.

“Az Uralkodó visszahozásának ötletét J.J. vetette fel, amikor csatlakozott a projekthez. Őszintén ez nekem soha nem fordult meg a fejemben, elismerésem érte. Ezt a történetet nehéz volt felfejteni, de ő megtalálta a módját” – nyilatkozta a rendező és még hozzátette, hogy saját ötletei is szép számmal szerepelnek majd azért a filmben.

“Hálás vagyok J.J.-nek, amiért nyitott volt az ötleteinkre. Izgatott vagyok, hogy a rajongók látni fogják azokat a pillanatokat, amelyeket mindannyian kulcsfontosságúnak éreztünk.”

A Star Wars: Skywalker kora december 19-én kerül a mozikba, de már jó ideje kapni lehet rá a jegyeket, az eladások alapján pedig úgy tűnik, még mindig ez az év egyik legjobban várt filmje.

×