Mostantól mindenki kipróbálhatja a Remote Play Together-t, amivel online streaming segítségével játszhatunk local multiplayert interneten keresztül.

Az úgynevezett couch co-op-ot, vagyis helyi multiplayert támogató játékok újra reneszánszukat élik, ám nem mindenkinek van lehetősége rendszeresen összegyűlni a barátaival, hogy egymás mellett ülve játszanak, az online multiplayer pedig ezekben az esetekben sajnos nem működött.

Erre jött létre a Steam Remote Play Together, amivel online streaming segítségével megoszthatjuk a képernyőnk képét a barátainkkal, cserébe ők pedig megosztják a kontrollerekből érkező inputot a mi gépünkkel, így úgy működik a játék, minta ott ülnénk egymás mellett egy kanapén. Külön jó hír, hogy csak egyvalakinek kell megvásárolnia a játékot, és számítógépen futtatnia – a többiek akár Android vagy iOS telefonjukról is csatlakozhatnak a játékba.

 

A játék már október végén belépett a béta verzióba, mostantól azonban hivatalosan is elérhető mindenki számára. A megjelenés alkalmából a Valve ráadásul akcióval is kedveskedik a felhasználóknak, ahol nagy kedvezményeket kaphatunk a funkcióval kompatibilis játékokra.

Ti melyik játékot fogjátok először kipróbálni a barátaitokkal?

×