Egy játékos redditen számolt be arról, hogy egyedül fog raidelni, miközben mind a negyven karaktert ő irányítja.

Nemrég bukkant fel a WoW Classic subredditen egy bejegyzés, melyben a dustofoblivion nevű felhasználó számolt be arról, hogy miután minden barátja otthagyta a WoW-ot, úgy döntött, egyedül csinál egy guildet, amivel megpróbálja lenyomni az összes raidet.

All my friends quit WoW years ago so I decided to make my own guild and clear all the raids by myself from r/classicwow

Természetesen az első kérdés, ami még mindig a legmagasabbra értékelt komment, hogy hogyan fizeti ki a havidíjat ennyi felhasználóra? Ugyanis egy felhasználóról nem futhat párhuzamosan két karakter is, így 40-szer 15, azaz 600 dollárt kell havonta költenie csak az előfizetésekre.

Maga az irányítás amúgy nem a legvészesebb, hiszen nem kell ténylegesen 40 különböző karaktert irányítania. Makrók segítségével megoldható ez az úgynevezett „multiboxing”, mely, jegyezzük meg, a Blizzard szerint is teljesen legitim módja a játéknak.

Ilyenkor az alkarakterek egy főkarakter parancsait követik, makrók segítségével: ha például a fő mage ellő egy varázslatot, az összes többi mage egy makró segítségével erre reakcióként becélozza ugyanazt a mobot, és ellövi ugyanazt a varázslatot. Így kvázi egyetlen karakter irányításával irányíthatunk a valóságban akár négyet-ötöt is. Ezzel a megoldással csak a különböző szerepekre kell ténylegesen külön parancsokat osztanunk, a többiek pedig már követik a fő karaktereket.

Twitchen nyomon követhetjük a játékot, általában élőben közvetíti a harcot. A cikk írásának pillanatában is épp játszik, az utolsó néhány karaktert, 1 priestet és 4 mage-t szintjét húzza épp.

Ti bele mernétek vágni valaha ekkora kihívásba, vagy maradtok a hagyományos csapatjátéknál?

×