Nem lesz kötelező megtartani a megadott gombokat a megadott skill kategóriákhoz: ha csak elsődleges képességeket használunk, bárhova tehetjük azokat.

Sokan, akik kipróbálhatták a Diablo IV demóját a november eleji BlizzConon, azt hitték, hogy kötelező lesz szigorúan megtartani a skill kategóriákat a billentyűparancsok kiosztásakor. Alapértelmezetten ugyanis a bal klikkre kerülnek az elsődleges képességek, egyes gombra a védő képességek, stb.

Hasonló volt az alaphelyzet a Diablo III-ban is, de ott az úgynevezett Elective Mode-dal bármelyik gombra bármilyen képességet hozzárendelhettük. Ha egyik elsődleges képesség sem működik a karakterünk felépítésével, nem kötelező használnunk – ha minden gombra ezeket raknánk, annak sincs akadálya.

A Blizzard fejlesztői most egy blogposztban tisztázták: ez a széria negyedik részében sem lesz máshogy. A félreértés csupán abból adódik, hogy a demóban a felhasználói kezelőfelület még csak kezdetleges verziója állt készen, ezért ott még nem volt lehetőség teljesen személyre szabni a karakter felépítését.

Ti használtátok az Elective Modeot a Diablo III-ban? Hiányozna ha nem lenne?

×