Bár az Animal Chanpuru jól teljesített az elődöntőben, végül a Nova felülkerekedett a döntőben, és 3-0-val győzedelmeskedtek.

A hétvégén került megrendezésre az első globális Brawl Stars verseny döntője, a dél-koreai Busanban. Az utolsó napra már csak a két elődöntőre és a döntőre került sor. Az elődöntőkben a Nova a Tribe Gaminget, míg az Animal Chanpuru a 3 Bears-t küldhette pakolni.

Bár ahogy a sportskeeda is írja, a japán Animal Chanpuru jól teljesített a bajnokságon, hiszen a bajnokság esélyeseinek elkönyvelt PSG-t is ők ejtették ki, szinte labdába sem tudtak rúgni a döntőben. Az első szettben Gem Grab módban egyetlen kört buktak csak Nova Esports tagjai, és ez volt az egyetlen pont, amit az Animal Chanpuru elvihetett. A következő Brawl Ball-ban egy gólt sem tudtak szerezni, és a záró Heist körben sem tudták megvédeni a széfjüket egyszer sem. Így ezzel az egyértelmű fölénnyel a Nova Esports a pénznyereményen túl elnyerte az első Brawl Stars világbajnoki címet.

A bajnok megkoronázása után a Supercell ráadásul előrevetítette az esport terveit a 2020-as évre is. A Twitteren is megosztott rövid videóból egyelőre csak annyit lehet biztosan állítani, hogy ismét nyílt jelentkezéses rendszerben bármilyen csapat részt vehet, lesznek havi bajnokságok, és ismét a világ minden tájáról várják majd a csapatokat.

Követtétek a bajnokságot, esetleg jelentkeztek jövőre Ti is?

×