Kurt0411, profi FIFA esport játékos sokadik kihágása után egy streamelés közben leköpött mez miatt kapta meg az örök időkre szóló eltiltást.

A játékos korábban több videót is posztolt, melyekben az EA dolgozóit és a játékait kritizálta. Igazán viszont akkor borult fel minden, amikor élő adásban egy döntetlen meccset követően felemelt egy hivatalos mezt, melyen szerepelt az EA logója, majd leköpte.

A történtek után Kurt a twitteren próbált bocsánatot kérni a viselkedéséért. „Próbált”, ugyanis a szó jelentésétől távol állóan tovább szidta a céget és a FIFA20-at. Ahogy arra a „bocsánatkérésében” is kitér, nem ez az első büntetése, hiszen korábban is kapott már kisebb büntetéseket játék közbeni káromkodásért és az ellenfél szidásáért.

 

Ezzel szemben az EA is hivatalos közleményt adott ki az ügyben. Ebben kitértek arra, hogy az EA SPORTS FIFA Global Series szabálykönyvében pontosan szerepel, hogy a hasonló viselkedésért büntetéseket szabhatnak ki.

Részletezik azt is, hogy a játékost az első ilyen alkalommal két hónapra, és öt selejtezőn való részvételtől tiltották el tavaly októberben, a következő alkalommal idén májusban „utolsó felszólítást” adtak, és a most október végi videókért tiltották el véglegesen. Azt is hozzáteszik, hogy minden egyes alkalommal pontosan leírták, hogy milyen lehetőségek várnak rá, ha továbbra is folytatja a kihágásokat.

 

A Twitter válaszokat végignézve a játékosok, Kurt rajongóinak többsége nem ért egyet a kitiltással, és a #Freekurt hashteggel tiltakoznak ellene.

Külön adalék még a történethez, hogy valakik feltörték az EA FIFA-hoz köthető ügyfélszolgálattal foglalkozó Gabriel Zaro Twitter felhasználóját. A hackerek először egy valóban hivatalosnak tűnő üzenetben álltak ki Kurt mellett („nélküle nincs FIFA esport”), később pedig állítólagos kiszivárgott üzeneteket, valamint egy ellen-közleményt is posztoltak, mely szerint visszavonják a bant Kurt-ról.

Természetesen nem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy valóban feltörték-e a felhasználót, lehetséges, hogy Zaro hirtelen teljesen stílust változtatott, de az egyelőre biztos, hogy az EA egyéb hivatalos csatornái nem erősítették meg a ban visszavonásának hírét. Tovább bonyolódik tehát a történet, és várhatóan a következő napokban még lesznek fejlemények.

Ti mit gondoltok az esetről? Jogos volt a kitiltás, vagy ezek a kihágások nem érdemeltek volna ekkora büntetést?

×