Az európai csapat tovább folytatta sikerszériáját, és a vasárnapi elődöntőben sikeresen kiejtette a háromszoros világbajnok koreaiakat.

Egész eddig akárhányszor jutott ki az SKT a világbajnokságra, mindig sikerült eljutniuk legalább a döntőig – a G2 az első csapat, aki viszont most az elődöntőben állította meg őket.

Mind a négy meccs nem meglepő intenzitással zajlott, és mindkét csapat bebizonyította, hogy nem véletlenül ők számítanak a legjobbaknak a világon. Az SKT nagy előnyökkel kezdett minden körben, de a G2 rendre visszahozta magát. Még a világ legjobbjának kikiáltott Faker is hibát hibára halmozott – vélhetőleg a nagy nyomás miatt is.

A G2 egyértelműen megmutatta a játék során, hogy igenis jogos követelői a trófeának: mind a kreativitás, a tiszta ügyesség és a csapat szinergiája szintjén is. Ahogy az SKT-s Mata értékelte a meccset a záróinterjúban: „a G2, még ha hátrányba is került, le tudta ezt küzdeni. Mindeközben ha mi kerültünk hátrányba, csak még több hibát vétettünk, és ez a különbség a vereségünkbe került.”

A G2 most vasárnap, november 10-én a szintén volt világbajnokot legyőző, kínai FunPlus Phoenix-szel mérheti össze az erejét a döntőben.

×