Hamarosan talán a Rainbow Six Siege, a For Honor és egyéb Ubisoft játék is crossplay támogatást kap a cég vezérigazgatója szerint. Ez nem csak terv, már dolgoznak rajta.

Az Ubisoft jelenleg is azon dolgozik, hogy megvalósítsa több PvP játékuk crossplay lehetőségét – mondta Yves Guillemot, a vállalat vezérigazgatója. Hozzátette, hogy ez nem csak egy terv, már javában dolgoznak rajta – írja a PCGamer. Ez azt jelentheti, hogy a különböző platformok játékosai együtt játszhatnak majd online PvP játékokat.

„Célunk az, hogy előbb vagy utóbb minden meglévő PvP játékunkban elérhető legyen a crossplay lehetőség” – mondta. Sajnos Guillemot nem jegyezte meg, hogy mely játék kapja meg legközelebb a támogatást, de mint PvP cím szóba kerülhet a Rainbow Six Siege, vagy a For Honor is.

Kép forrása: Ubisoft

A crossplay egyébként a konzolos társadalom körében egy vitatott téma. Vannak, akik örülnek neki, mások nem értenek egyet vele, tekintettel a kontroller és bill-egér kombó közti különbségre, különösen az FPS játékok esetében. A Sony már támogatja a PC és a PS4 közötti közös játék lehetőségét, az tehát biztos, hogy egyre több vállalat és kiadó törekszik majd eltörölni a határt a platformok közt.

Vannak olyan játékos közösségek, melyek élből elutasítják a crossplay bevezetését, mások pedig régóta várnak arra, hogy együtt játszanak más platformot használó haverjaikkal.

Te melyik Ubisoft játékban szeretnél crossplay lehetőséget?

×